LIFESTYLE

Το κλείνουν ένας-ένας - Διάσημοι φεύγουν από το twitter εξαιτίας του Έλον Μασκ

Το κλείνουν ένας-ένας - Διάσημοι φεύγουν από το twitter εξαιτίας του Έλον Μασκ

Η εποχή Έλον Μασκ στο Twitter δεν έχει ενθουσιάσει μερίδα σελέμπριτι, που αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την πλατφόρμα πριν ο δισεκατομμυριούχος υλοποιήσει το όραμά του.

Την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η εξαγορά του μέσου έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων και από την πρώτη στιγμή, ο μεγιστάνας φάνηκε έτοιμος ν' αλλάξει τους κανόνες. Χαρακτηριστικό πως απέλυσε μεγαλοστελέχη και επέβαλε μηνιαία χρέωση 8 δολαρίων σε όσους θέλουν να κρατήσουν την πιστοποίηση του προφίλ τους.

Δεν πέρασαν πολλές μέρες μετά την αγορά και διασημότητες ανακοίνωσαν πως αποχωρούν από την πλατφόρμα.

«Δεν θα μείνω για οτιδήποτε έχει σχεδιάσει ο Έλον. Αντίο» έγραψε η δημιουργός του "Grey’s Anatomy", Σόντα Ράιμς, ανακοινώνοντας πως κλείνει τον λογαριασμό της.

Η βραβευμένη με Γκράμι τραγουδίστρια Σάρα Μπαρέγιες, απενεργοποίησε επίσης το προφίλ της. «Μάλιστα. Είχε πλάκα Twitter. Φεύγω. Θα σας δω στις άλλες πλατφόρμες. Συγγνώμη, αυτή απλώς δεν είναι για μένα».

«Έχω σοκαριστεί και απεχθάνομαι κάποια από τα δείγματα "ελεύθερης έκφρασης" (σ.σ. ο Μασκ το έχει ορίσει ως προτεραιότητά του) που είδα στην πλατφόρμα μετά την αγορά» έγραψε, με τη σειρά της η Τόνι Μπράξτον. «Η ρητορική μίσους υπό το πέπλο της "ελευθερίας του λόγου" είναι απαράδεκτη, άρα επιλέγω να μείνω εκτός Twitter καθώς δεν είναι πλέον ασφαλές».

Η ηθοποιός Τζαμίλα Τζαμίλ αποφάσισε, επίσης, να κλείσει τον λογαριασμό της. «Το καλό με την αγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ είναι ότι θα φύγω ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και θα σταματήσω να είμαι η απόλυτη απειλή για την εδώ κοινότητα. Άρα, νικούν και οι δύο πλευρές».

Εκτός της πλατφόρμας θα μείνει και το μοντέλο Τζίτζι Χαντίντ. «Εδώ και μεγάλο διάστημα, αλλά ειδικά με τη νέα ηγεσία, γίνεται ολοένα και περισσότερο βόθρος μίσους και μισαλλοδοξίας και δεν είναι κάτι στο οποίο θέλω να συμμετάσχω. Συγγνώμη στους φαν, με τους οποίους λάτρευα να συνδέομαι μέσω Twitter την τελευταία δεκαετία» έγραψε και προσέθεσε: «Δεν μπορώ να πω ότι είναι ασφαλές για τον οποιονδήποτε και ότι είναι μία κοινωνική πλατφόρμα που θα κάνει περισσότερο καλό από κακό».

Η εποχή Μασκ στο Twitter απωθεί τους σελέμπριτι – Αποχωρούν με αιχμές από την πλατφόρμα Facebook Twitter
«Αντίο» στους 12,5 εκατομμύρια ακολούθους του είπε και ο ηθοποιός και παρουσιαστής Στίβεν Φράι, ο οποίος ανήρτησε μία φωτογραφία με γράμματα από Scrabble που σχημάτιζαν τη λέξη.

Πλην τούτων, πολλοί σελέμπριτι είδαν τους λογαριασμούς τους να μπλοκάρονται μετά την απόφασή τους να αλλάξουν τ΄όνομά του προφίλ τους σε αυτό του Έλον Μασκ και να προσποιηθούν πως είναι εκείνος. Πρόκειται για μία κίνηση αντίδρασης στη νέα τάξη πραγμάτων.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, ωστόσο, έχει υποσχεθεί ότι θα πατάξει την πρακτική αυτή, κλείνοντας μόνιμα όσους λογαριασμούς προσποιούνται πως είναι άλλο άτομο.

Πηγή: lifo.gr/Με πληροφορίες από Independent

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top