ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Μπαίνει δυναμικά» στην αγορά το ψηφιακό πορτοφόλι – Ποιες τράπεζες εντάχθηκαν στο Google Pay

«Μπαίνει δυναμικά» στην αγορά το ψηφιακό πορτοφόλι – Ποιες τράπεζες εντάχθηκαν στο Google Pay

Δυναμικά φαίνεται να μπαίνει στην αγορά της Κύπρου το ψηφιακό πορτοφόλι, διευκολύνοντας έτσι τη ζωή των καταναλωτών και προωθώντας τους στις πιο γρήγορες και έξυπνες ανέπαφες συναλλαγές.

Συγκεκριμένα, τόσο η Ελληνική Τράπεζα, όσο και η Τράπεζα Κύπρου μπήκαν χορό της καινοτομίας πρωτοπορώντας και αναβαθμίζοντας έτσι την αγορά της Κύπρου.

Ποιες τράπεζες εντάχτηκαν στο Google Pay

1. Ελληνική Τράπεζα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, το ψηφιακό πορτοφόλι Google Pay™ είναι πλέον διαθέσιμο για τους πελάτες της Ελληνικής Τράπεζας κατόχους καρτών Visa και Mastercard, διασφαλίζοντας ακόμη μεγαλύτερη ευκολία και ασφάλεια στις καθημερινές τους συναλλαγές.

Με τη νέα αυτή πρωτοβουλία η Ελληνική Τράπεζα εμπλουτίζει τις διαθέσιμες υπηρεσίες της, αναβαθμίζοντας και απλοποιώντας ακόμα περισσότερο τις καθημερινές τραπεζικές συναλλαγές, στη βάση των διεθνών τεχνολογικών εξελίξεων.

Με τη νέα εφαρμογή οι πελάτες μπορούν να πραγματοποιούν πληρωμές, απλά και γρήγορα, χρησιμοποιώντας μόνο το Android κινητό ή το συμβατό ρολόι τους, χωρίς να απαιτείται η χρήση κάρτας στη φυσική της μορφή ή η πληκτρολόγηση του ΡΙΝ της στο τερματικό αποδοχής καρτών (POS).

Η διαδικασία της συναλλαγής μέσω Google Pay™ είναι εύκολη και γρήγορη, καθώς οι χρήστες απλώς πλησιάζουν το κινητό τους ή το ρολόι τους, κοντά στο τερματικό, για να πραγματοποιήσουν μια ανέπαφη πληρωμή. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία σε όλα τα φυσικά καταστήματα που διαθέτουν τερματικά πληρωμών (POS) ανέπαφων συναλλαγών, καθώς και στις online αγορές τους, επιλέγοντας ως μέσο πληρωμής το Google Pay™.

Η προσθήκη των χρεωστικών και πιστωτικών καρτών Mastercard και Visa της Ελληνικής Τράπεζας γίνεται ξεχωριστά σε κάθε συσκευή Android, είτε μέσα από το Hellenic Bank Mobile App είτε μέσα από την εφαρμογή Google Pay™, ενώ η ταυτοποίηση γίνεται με βιομετρικά δεδομένα ή συμπληρώνοντας τον Κωδικό μιας Χρήσης (OTP) που λαμβάνει ο χρήστης με SMS στο κινητό του.

Η εγκατάσταση της εφαρμογής Google Pay™ είναι εύκολη και πραγματοποιείται μέσω του Play Store, με απλό τρόπο και λίγα βήματα, σε όλες τις συμβατές κινητές συσκευές και smartwatches. Το ψηφιακό πορτοφόλι Google Pay™ προστατεύει τα στοιχεία πληρωμής του πελάτη με πολλαπλά επίπεδα ασφάλειας. Βασίζεται στην τεχνολογία του tokenization, όπου για την ασφάλεια των συναλλαγών δημιουργείται ένας κρυπτογραφημένος αριθμός κάρτας, ο οποίος χρησιμοποιείται για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Μόλις γίνει η προσθήκη της κάρτας στο Google Pay™ ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσει άμεσα, ενώ συνεχίζει να απολαμβάνει τα προνόμια που παρέχουν οι κάρτες της Ελληνικής Τράπεζας και το πρόγραμμα επιβράβευσης καρτών Μπλε.

2. Τράπεζα Κύπρου

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου, τώρα μπορείς να πραγματοποιείς ανέπαφες συναλλαγές μέσω Google Pay, χρησιμοποιώντας κάρτες της. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να προσθέσεις τις κάρτες σου Visa ή Mastercard στο ψηφιακό πορτοφόλι Google Pay και είσαι έτοιμη/ος για ανέπαφες, γρήγορες και ασφαλείς συναλλαγές σε φυσικά και online καταστήματα.

Κατέβασε την εφαρμογή από το Play Store και ακολούθησε τα βήματα που αναγράφονται, έτσι ώστε να προσθέσεις οποιαδήποτε Visa ή Mastercard κάρτα της Τράπεζας Κύπρου. Ενδεχομένως, κατά τη διάρκεια προσθήκης, να χρειαστεί να επιβεβαιώσεις τα στοιχεία σου, κάτι που θα γίνει μέσω sms.

Βεβαιώσου ότι έχεις ενεργοποιήσει τη λειτουργία NFC. Ακολούθως, ξεκλείδωσε τη συσκευή σου και πλησίασε το πίσω μέρος στο POS. Αμέσως, θα εμφανιστεί στην οθόνη σου ένδειξη από το Google Pay για το ποσό πληρωμής. Σε περίπτωση που το ποσό αγοράς είναι μεγάλο, ενδεχομένως να σου ζητηθεί να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου με PIN, Pattern ή Fingerprint. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Google θα σου στείλει push notification.

Κατά την ολοκλήρωση οποιασδήποτε online αγοράς, επίλεξε το Google Pay ως τη μέθοδο πληρωμής. Την επόμενη φορά, δεν θα χρειαστεί να επαναλάβεις τη διαδικασία, ούτε να προσθέσεις ξανά την κάρτα σου.

Το Google Pay, προσφέρει μία πολυεπίπεδη προστασία στις πληρωμές σου. Προσθέτοντας την κάρτα σου της Τράπεζας Κύπρου στο Google Pay, δημιουργείται ένας ψηφιακός αριθμός, διαφορετικός από αυτόν της φυσικής κάρτας. Όταν πραγματοποιείς μία συναλλαγή, ο έμπορας λαμβάνει τον ψηφιακό αυτό αριθμό και όχι τα στοιχεία της κάρτας σου. Με τον τρόπο αυτό προστατεύονται τα προσωπικά σου δεδομένα και δεν διαμοιράζονται σε τρίτους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top