ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγαλώνει το ενδιαφέρον για γυρίσματα ταινιών στην Κύπρο - Έρχονται ριάλιτι και σειρές

Μεγαλώνει το ενδιαφέρον για γυρίσματα ταινιών στην Κύπρο - Έρχονται ριάλιτι και σειρές

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για παραγωγή ταινιών στην Κύπρο με μία μάλιστα να βρίσκεται στο τελικό στάδιο των γυρισμάτων.

Πρόκειται για την ταινία «The Islander», αμερικανικής συμπαραγωγής, της οποίας τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν εξ’ ολοκλήρου στη χώρα μας και συγκεκριμένα σε Πέγεια και Λευκωσία.

Η ταινία είναι σε σενάριο και σκηνοθεσία της Στελάνας Κληρή. H Meraki Films της κα. Κληρή συμμετέχει και στην παραγωγή της ταινίας μαζί με τους Keith Arnold, Steve Shapiro και την τοπική εταιρεία παραγωγής Green Olive Films.

Συμμετοχή Κυπρίων ηθοποιών

Στη ρομαντική κωμωδία με έντονο το στοιχείο της μουσικής πρωταγωνιστούν γνωστά ονόματα στο διεθνές σκηνικό όπως οι Harry Connick Jr, Agni Scott, Ali Fumiko Whitney αλλά και αρκετοί Κύπριοι ηθοποιοί όπως ο Τόνυ Δημητρίου, η Λέα Μαλένη και η Αγγελική Φιλιππίδου.

«Το κυπριακό στοιχείο είναι ιδιαίτερα έντονο στην ταινία αφού πέραν των γυρισμάτων, η πλειοψηφία των συντελεστών είναι από την Κύπρο. Ηθοποιοί, τεχνικοί που δούλεψαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και τεχνικοί που εργάζονται σήμερα στο τελευταίο στάδιο της παραγωγής είναι από την Κύπρο», εξηγεί η Κληρή.

Η ταινία χρηματοδοτείται από τη Uinta Productions, το Υφυπουργείο Πολιτισμού και από το Σχέδιο Προώθησης της Οπτικοακουστικής Βιομηχανίας. Ιδιαίτερα υποβοηθητικός ήταν ο ρόλος του Invest Cyprus σε όλη τη διαδικασία υλοποίησης της παραγωγής στα πλαίσια των προσπαθειών του για προώθηση του brand “Olivewood” και της χώρας ως ιδανικού προορισμού για κινηματογραφικές και άλλες παραγωγές.

«Η Κύπρος διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να προσελκύσουν μία διεθνή παραγωγή. Ιδανικές καιρικές συνθήκες, εξαιρετικές τοποθεσίες και εξειδικευμένο προσωπικό. Ως Meraki Films θέλουμε να πραγματοποιήσουμε κι άλλες παραγωγές στην Κύπρο το επόμενο διάστημα. Εξίσου σημαντικό στην προσπάθεια που καταβάλλεται, ειδικά από τον Invest Cyprus, είναι το Σχέδιο Κινήτρων για την Οπτικοακουστική Βιομηχανία αλλά και η στήριξη που τύχαμε από την πρώτη στιγμή από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υφυπουργείου Πολιτισμού», σχολιάζει η Στελάνα Κληρή.

Αυξημένο ενδιαφέρον για γυρίσματα

Από την πλευρά του, ο Invest Cyprus χαιρετίζει το γεγονός ότι αυξάνεται διαρκώς το ενδιαφέρον της διεθνούς κινηματογραφικής βιομηχανίας για την Κύπρο ως ιδανικής επιλογής για πραγματοποίηση γυρισμάτων.

O επικεφαλής της Μονάδας Προσέλκυσης Οπτικοακουστικών Παραγωγών στον Invest Cyprus, Λευτέρης Ελευθερίου, αναφέρει: «Τους τελευταίους μήνες το ενδιαφέρον διεθνών παραγωγών για την Κύπρο δεν έχει απλώς αυξηθεί αλλά έχει μετουσιωθεί σε πραγματοποίηση γυρισμάτων σε διάφορες περιοχές του νησιού, με τους παραγωγούς και τους συντελεστές να εντυπωσιάζονται τόσο με τα φυσικά τοπία της χώρας όσο και με τους επαγγελματίες που διαθέτει ο τομέας. Είμαστε σίγουροι ότι στο εγγύς μέλλον θα ακούσουμε και για άλλες παραγωγές που θα υλοποιηθούν στη χώρα μας».

Έρχονται σειρές και ριάλιτι

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, αυξημένο είναι το ενδιαφέρον από χώρες της Ευρώπης και κυρίως τη Σκανδιναβία για παραγωγή ριάλιτι στο νησί μας, διάφορων θεματικών ενοτήτων. Μάλιστα, τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα, εντός της νέας χρονιάς.

Εκτός από ταινίες, στην Κύπρο πραγματοποιούνται και γυρίσματα τηλεοπτικών σειρών σε διάφορα μέρη της χώρας.

Αναμένεται εντός των επόμενων εβδομάδων να υπάρξουν ανακοινώσεις από το Invest Cyprus για τα ονόματα και άλλες πληροφορίες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top