ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό από συγγενείς και φίλους γυναικών υπαξιωματικών της ΕΦ

Διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό από συγγενείς και φίλους γυναικών υπαξιωματικών της ΕΦ

Νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Κυριακή έξω από το Προεδρικό Μέγαρο συγγενείς και φίλοι γυναικών υπαξιωματικών της Εθνικής Φρουράς, για τις απαράδεκτες, όπως τις χαρακτηρίζουν, προτάσεις που υποβλήθηκαν από την πλευρά του Υπουργείου Άμυνας σε ό,τι αφορά στην αποκατάσταση της αδικίας που υφίστανται λόγω φύλου.

Κατά την εκδήλωσή τους, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που απέστειλαν στα ΜΜΕ μαζί με το ψήφισμα και την οποία υπογράφουν οι συγγενείς και φίλοι των υπαξιωματικών, παρέδωσαν ψήφισμα στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο εκδήλωσης έξω από τα γραφεία του ΔΗΣΥ, παρέδωσαν το ψήφισμα και στον Πρόεδρο του κόμματος και υποψήφιο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Μέσω του ψηφίσματος οι διαμαρτυρόμενες χαρακτηρίζουν «προσβλητική» την πρόταση του Υπουργείου Άμυνας, εκφράζοντας παράλληλα την αποφασιστικότητά τους για συνέχιση με πιο δυναμικό τρόπο των διαμαρτυριών τους, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της αδικίας.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρουν, το Υπουργείο Άμυνας πρότεινε μισθολογική αύξηση €70 ως αντιπρόταση στα αιτήματα τους, για την επαγγελματική τους ανέλιξη, στη βάση της ισότητας με τους άνδρες συναδέλφους τους.

Προσθέτουν ότι το ΥΠΑΜ «δεν έφερε καμία πρόταση γι’ αυτές θεωρώντας ότι δεν έχουν υποστεί καμία ζημία από την διάκριση με βάση το φύλο, τη στιγμή που οι γυναίκες Υπαξιωματικοί της 8 ης σειράς μονιμοποιήθηκαν στα 14 χρόνια υπηρεσίας και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ψηφιστεί στο ενδιάμεσο (2012) νομοθεσία, με βάση την οποία έχουν χάσει όλα τα ωφελήματα τους, που πήραν όλες οι προηγούμενες σειρές, όπως επαγγελματική σύνταξη, εφάπαξ, επιστροφή χρημάτων από τις κοινωνικές ασφαλίσεις και τη στιγμή που μέχρι σήμερα δεν έλαβαν καμία προαγωγή».

Τονίζουν ότι δεν αποδέχονται την πρόταση του Υπουργείου Άμυνας και την απορρίπτουν «ως πλήρως απαράδεκτη και ως μη ανταποκρινόμενη στην τεράστια ζημία» που έχουν υποστεί από τη διάκριση λόγω φύλου, τόσο σε σχέση με την πρόσβαση τους σε μόνιμες θέσεις εργασίας, όσο και στην επαγγελματική τους ανέλιξη.

«Για την τεράστια ζημιά που έχουν υποστεί οι γυναίκες Υπαξιωματικοί, από την διάκριση λόγω φύλου, το Υπουργείο Άμυνας χωρίς ίχνος ντροπής τους πρότεινε το ευτελές ποσό των €70. Αυτό που τους λέμε μέσα από τη σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας είναι ‘Ντροπή σας’. Οι γυναίκες Υπαξιωματικοί είναι γυναίκες με αξιοπρέπεια και δεν ζήτησαν από κανένα ελεημοσύνη», αναφέρουν στο ψήφισμά τους.

Καλούν την πολιτεία όπως αποκαταστήσει τις τεράστιες συνέπειες που έχουν επέλθει σε αυτές συνεπεία της διάκρισης με βάση το φύλο, τόσο σε σχέση με την πρόσβαση τους σε μόνιμες θέσεις εργασίας, όσο και στην επαγγελματική τους ανέλιξη.

Υπογραμμίζουν πως θα ανεχθούν άλλο την «κοροϊδία, τον εμπαιγμό και την ανεπίτρεπτη στάση του Υπουργού Άμυνας», σημειώνοντας ότι απαιτούν την άμεση επίλυση του όλου ζητήματος.

Κάλεσαν τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να παρέμβει προσωπικά για την άμεση αποκατάσταση των αρνητικών συνεπειών, που επήλθαν στις γυναίκες Υπαξιωματικούς, στη βάση των αντιπροτάσεων τους, οι οποίες συνιστούν την έσχατη υποχώρηση τους, προκειμένου να επιλυθεί το όλο ζήτημα τους και οι οποίες διαμορφώθηκαν με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να μην δημιουργούν άμεση και ουσιαστική επιβάρυνση του κρατικού προϋολογιαμού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείοΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top