«Ξηλώνεται» η διοίκηση της Κιβωτού του Κόσμου - Οι αποφάσεις της κυβέρνησης μετά τις αποκαλύψεις

«Ξηλώνεται» η διοίκηση της Κιβωτού του Κόσμου - Οι αποφάσεις της κυβέρνησης μετά τις αποκαλύψεις

Την άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της «Κιβωτού του Κόσμου» ανακοίνωσε, το μεσημέρι της Δευτέρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με φόντο τις αποκαλύψεις για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμούς που έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Οι ανακοινώσεις έρχονται μετά και την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου εν μέσω των καταγγελιών που έχουν λάβει μορφή «χιονοστιβάδας».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος έσπευσε να επισημάνει ότι η δομή δεν κλείνει, δίνεται μεγάλη βαρύτητα στην αποϊδρυματοποίηση των παιδιών και στην ενίσχυση του θεσμού της αναδοχής.

Μιλώντας για τρία μέτρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για:

- Πιο γρήγορη εξέταση των αιτήσεων

- Ενίσχυση των ανάδοχων οικογενειών και

- Διεύρυνση των ηλικιακών κριτηρίων για να μπορεί κάποιος να γίνει ανάδοχος

- Η ενημέρωση του Γιάννη Οικονόμου

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το «κλειδί» που θα... ξεκλειδώσει την τουρκική αδιαλλαξία και η διεθνής κοινότητα - Αναμένει εξελίξεις ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Το «κλειδί» που θα... ξεκλειδώσει την τουρκική αδιαλλαξία και η διεθνής κοινότητα - Αναμένει εξελίξεις ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Οι χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε κάποιες εξελίξεις , οι οποίες θα βοηθήσουν προς την πορεία όχι μόνο των ΜΟΕ αλλά πολύ περισσότερο της επανέναρξης των συνομιλιών στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, δημιούργησαν και πάλι ερωτηματικά, τα οποία εκ των πραγμάτων θυμίζουν προηγούμενες δηλώσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη, για εμπλοκή της ΕΕ, κάτι που δεν έγινε ποτέ.