ΕΛΛΑΔΑ

Σε ύφεση οι πυρκαγιές στην Ελλάδα - αυξημένος κίνδυνος αναζωπύρωσης

Σε ύφεση οι πυρκαγιές στην Ελλάδα - αυξημένος κίνδυνος αναζωπύρωσης

Σε ύφεση βρίσκονται οι περισσότερες πυρκαγιές που μαίνονταν την Παρασκευή επί ώρες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Συνολικά είχαν ξεσπάσει 52 πυρκαγιές, ενώ έγιναν πολλές καταγγελίες για εμπρησμό.

Υμηττός, Λακωνία, Μαλακάσα, Αργολίδα, Εύβοια και Μεσσηνία έζησαν εφιαλτικές στιγμές, καθώς οι πύρινες φλόγες έφτασαν σε κατοικημένες περιοχές. Οι μεγαλύτερες ζημιές προκλήθηκαν στη Λακωνία, όπου σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες και κάτοικοι χωριών εγκατέλειψαν τους οικισμούς τους.

Η φωτιά στον Υμηττό απείλησε σπίτια από τον Βύρωνα μέχρι την Τερψιθέα της Γλυφάδας.

Δύο Συλλήψεις

Η ελληνική αστυνομία συνέλαβε ήδη δύο υπόπτους για τη φωτιά που ξέσπασε στον Υμηττό. Πρόκειται για ένα Έλληνα και ένα Βούλγαρο.Οι συλληφθέντες θα παραπεμφθούν σήμερα Σάββατο (18/07/2015) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια.

Πυροσβεστική σε επιφυλακή

Δυνάμεις πυρόσβεσης παρέμειναν τη νύκτα στις πληγείσες περιοχές για αντιμετώπιση του ενδεχομένου αναζωπύρωσης της φωτιάς ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα αναλάβουν και πάλι δράση τα πτητικά μέσα, για πλήρη κατάσβεση των πυρκαγιών.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Νίκος Τσόγκας η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη σε όλες τις πυρκαγιές, αλλά ο κίνδυνος παραμένει καθώς συνεχίζονται οι άνεμοι.

Η μάχη των πυροσβεστών με τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στον Καρέα συνεχίζεται, ενώ υπάρχουν καταγγελίες για εμπρησμό. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν κινδυνεύουν σπίτια, καθώς έχει αλλάξει η φορά του αέρα, ενώ το μέτωπο της πυρκαγιάς ανεβαίνει προς την κορυφή του Υμηττού. Λίγο πριν από τα μεσάνυκτα αναζωπυρώθηκε η φωτιά σε τρία μέτωπα στη Νεάπολη της Λακωνίας.

Συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό

Η κατάσταση όπως διαμορφώθηκε με τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές συζητήθηκε σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και λήφθηκαν αποφάσεις για συντονισμό και αντιμετώπισή τους.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων στο Πεντάγωνο, και σε δηλώσεις του ανέφερε ότι υποβλήθηκε αίτημα στον ευρωπαϊκό μηχανισμό, για βοήθεια στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Τόνισε επίσης πως εάν χρειαστεί θα ζητηθεί βοήθεια κι από άλλες χώρες.

Πηγή: riknews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top