ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάτοχοι αξιογράφων: Ετοιμάζουν διαμαρτυρία έξω από το χώρο διεξαγωγής του debate - «Ηχηρό μήνυμα» προς τον επόμενο ΠτΔ

Κάτοχοι αξιογράφων: Ετοιμάζουν διαμαρτυρία έξω από το χώρο διεξαγωγής του debate - «Ηχηρό μήνυμα» προς τον επόμενο ΠτΔ

«Καζάνι που βράζει» θυμίζουν οι κάτοχοι τραπεζικών αξιογράφων, οι οποίοι απηυδισμένοι και απαιτώντας δικαίωση, οργανώνουν μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Συγκεκριμένα, η εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό Omega, την ερχόμενη Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, στις 7:30 μ.μ., κατά τη διάρκεια του δεύτερου μεγάλου διακαναλικού debate, με σκοπό να στείλουν ένα «ηχηρό μήνυμα» προς τον επόμενο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μιλώντας στο ThemaOnline ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων, κ. Σταύρος Γιαλλουρίδης, ανέφερε ότι, «αποφασίσαμε να οργανώσουμε μια εκδήλωση ως ένδειξη διαμαρτυρίας, με σκοπό να στείλουμε ένα μήνυμα στο επόμενο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι εμείς δεν είμαστε δεδομένο κανενός. Απαιτούμε ισοτιμία και ισοπολιτεία. Θα είμαστε επόπτες ενός αποτυχημένου συστήματος σήψης και διαφθοράς που Βασιλεύει το άδικο και το δίκαιο του ισχυρού. Μια ελίτ καιροσκόπων μας διοικεί. Μια συμμορία που είναι αλυσοδεμένη μεταξύ τους όλοι για να μην μιλήσει κανείς και συμπαρασύρει όλους. Άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, αρρώστησαν, καταστράφηκαν οικογένειες και οι υποψήφιοι αναλώνονται στα θα και θα και θα, έχουμε μπουχτίσει από ακάλυπτες επιταγές στο παρελθόν. Αυτό όμως δεν θα επαναληφθεί ξανά».

Εξηγώντας ο κ. Γιαλλουρίδης τους λόγους που τους οδήγησαν στο να διοργανώσουν την εκδήλωση διαμαρτυρίας, ανέφερε ότι, «το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι, ενώ περιμέναμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων να δικαιώσουν όσους είναι κάτοχοι αξιογράφων ειδικά της κρατικής Λαϊκής Τράπεζας, ξαφνικά μας ενημέρωσαν ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε αφού αναστέλλονται όλες οι αγωγές που αφορούν το εν λόγο θέμα».

Η απόφαση αυτή, συνέχισε, «έπεσε σαν «κεραμίδι στο κεφάλι μας», τόνισε. «Εναποθέταμε όλες μας τις ελπίδες στα δικαστήρια. Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, καθώς και άλλα πολιτικά πρόσωπα, μας ώθησαν στο να πάμε στα δικαστήρια για τη δικαίωσή μας ενώ παράλληλα, μας έδιναν και νομική αρωγή, κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ. Να τονίσω την απόφαση παγίδα που με περηφάνια μας ανακοίνωσε ότι πήρε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο Eurogroup, που έλεγε ότι το κράτος θα αποζημιώσει τα θύματα δόλιων πρακτικών των τραπεζών, εάν και εφόσον παίρναμε απόφαση δικαστηρίου. Αυτό ήταν κάτι το οποίο έσπρωξε τους περισσότερους κατόχους αξιογράφων, να δανειστούν ποσά της τάξης δέκα και περισσότερων χιλιάδων ευρώ, για να κινήσουν αγωγή, αφού το κράτος θα αναλάμβανε την υποχρέωση της αποζημίωση όσον αφορά την κρατική Λαϊκή τράπεζα που τώρα μπήκε στη διαδικασία εκκαθάρισης. Αυτή ήταν η μεγάλη παγίδα που ώθησε τους περισσότερους κατόχους αξιογράφων να κινηθούν νομικά», είπε χαρακτηριστικά.

«Βάση του Περί Εταιριών Νόμου, όλες οι αγωγές μάθαμε εκ των υστέρων αναστέλλονται. Αυτό μας αφαίρεσε το δικαίωμα να δικαιωθούμε στα δικαστήρια. Τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε τα δικαστικά έξοδα εμείς οι ίδιοι, και μιλάμε για υπέρογκα ποσά. Αυτό το δεύτερο έγκλημα ξεχείλησε το ποτήρι της οργής μας. Αρκετά! Τους αηδιάσαμε. Οι περισσότεροι πολιτικοί ασκούν το επάγγελμα του δικηγόρου, άραγε γνώριζαν τι θα επακολουθούσε και μας έριξαν στις αίθουσες δικαστηρίων», διερωτήθηκε ο κ. Γιαλλουρίδης.

«Εδώ και μήνες προσπαθούμε να συναντηθούμε τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και με τον Κεντρικό Τραπεζίτη παρ’ όλα αυτά, αποφεύγουν να μας συναντήσουν. Ξεκινάμε με την εν λόγω διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια του debate όμως, θα ακολουθήσουν κι άλλες, και έξω από το Προεδρικό και έξω από την Κεντρική Τράπεζα και έξω από τη Γενική Εισαγγελία. Αυτή τη στιγμή αναμένουμε και τη θετική απάντηση των κουρεμένων καταθετών για συμμετοχή τους, στην εκδήλωση διαμαρτυρίας. Αρκετά, μια χούφτα επαγγελματιών πολιτικών να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα Τατάρ - Δίνουν χρόνο στην αποστολή της Ολγκίν

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

Μαρίνα Σάττι: Τι δήλωσε η ομάδα της για την ελληνική συμμετοχή και το μήνυμα της τραγουδίστριας

Εντόπισαν 113 κροτίδες σε οικία ανήλικου στη Λευκωσία - Αναμένεται να κληθεί για ανάκριση - Φωτογραφία



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top