Καταφεύγουν στη μαύρη αγορά για να εξασφαλίσουν ιατρική κάνναβη - Ασθενείς υποφέρουν - Βίντεο
24.11.2022 - 13:14
«Έχουμε νομιμοποιήσει την φαρμακευτική κάνναβη και δεν έχουμε φροντίσει να κάνουμε συμφωνίες με χώρες που παράγουν για να μπορούμε να εισάγουμε εύκολα και γρήγορα για να εξυπηρετούν τις ανάγκες ασθενών», αναφέρει ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΟΣΑΚ, Δημήτρης Λαμπριανίδης.
Όπως αναφέρεται στην εκπομπή "Μεσημέρι και κάτι" ασθενείς στην Κύπρο καταφεύγουν στη μαύρη αγορά ώστε να εξασφαλίσουν ιατρική κάνναβη .
«Για να επιβιώσει ο άνθρωπος και για να αντέξει τους φρικτούς πόνους που προκαλεί μια ασθένεια, θα κάνει τα πάντα», εξηγεί ο κ.Λαμπριανίδης.
Τόνισε ότι για να εγκριθεί η χορήγηση φαρμακευτικής κάνναβης σε ένα ασθενή, γίνεται μέσω διαδικασίας του Υπουργείου Υγείας και είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς πρέπει να δοθεί έγκριση από τον ίδιο τον Υπουργό.
Το να καταφεύγει κάποιος στη μαύρη αγορά να εξασφαλίσει ιατρική κάνναβη ελλοχεύει κινδύνους όπως το να προμηθευτεί ακατάλληλη κάνναβη.
Από την άλλη η Διευθύντρια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, Έλενα Παναγιωτοπούλου σχολίασε ότι τα φάρμακα και τα ναρκωτικά διέπονται από νομοθεσία η οποία είναι αυστηρή, οπότε μόνο εάν ένας ασθενής κριθεί ότι χρειάζεται να λάβει ιατρική κάνναβη, την λαμβάνει.
Χωρίς την παρουσία ΜΜΕ επιτόπου θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 4 το απόγευμα η νέα συνάντηση των δύο ηγετών την οποία φιλοξενεί στην οικία του στη νεκρή ζώνη του αεροδρομίου Λευκωσίας ο Ειδικός Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν.