ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Πρέπει να πετύχουμε τους στόχους μας στην Ουκρανία και θα τους πετύχουμε

Πούτιν: Πρέπει να πετύχουμε τους στόχους μας στην Ουκρανία και θα τους πετύχουμε

Σε ακόμη μια επίδειξη ισχύος προχωρά ο Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος έχει επιλέξει να κλιμακώσει τις επιθέσεις, πλήττοντας εγκαταστάσεις αμάχων.

Η Ρωσία «θα επιτύχει τους στόχους της» στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με μητέρες στρατιωτών και επίστρατων που πολεμούν στην Ουκρανία.

Η συνάντηση διοργανώθηκε από το Κρεμλίνο και μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση.

Ο Πούτιν επιτέθηκε σε «εχθρούς στον τομέα της πληροφόρησης» που, σύμφωνα με τον ίδιο, επιδιώκουν να «υποτιμήσουν, να απαξιώσουν» τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

«Πρέπει να πετύχουμε τους στόχους μας και θα τους πετύχουμε», τόνισε.

«Συμμεριζόμαστε τον πόνο σας» λέει ο Πούτιν σε μητέρες στρατιωτών

Ο Πούτιν συνάντησε μητέρες στρατιωτών που πολεμούν στην Ουκρανία και τους είπε ότι ο ίδιος και ολόκληρη η ρωσική ηγεσία συμμερίζονται τον πόνο τους.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες και από τις δύο πλευρές, σύμφωνα με τις ΗΠΑ, και η ρωσική εισβολή έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη αντιπαράθεση μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης από την κρίση των πυραύλων της Κούβας το 1962.

Εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες έχουν σταλεί να πολεμήσουν στην Ουκρανία –μεταξύ των οποίων και πάνω από 300.000 έφεδροι που κλήθηκαν στο πλαίσιο της επιστράτευσης που ανακοίνωσε ο Πούτιν τον Σεπτέμβριο.

Καθισμένος με μια ομάδα μητέρων γύρω από το ένα τραπέζι, με τσάι, κέικ και φρούτα, ο Πούτιν είπε ότι η Μόσχα συμμερίζεται τον πόνο όσων έχασαν τους γιους τους.

«Θα ήθελα να γνωρίζετε ότι εγώ προσωπικά και ολόκληρη η ηγεσία της χώρας -συμμεριζόμαστε τον πόνο σας», δήλωσε ο Πούτιν.

«Καταλαβαίνουμε ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την απώλεια ενός γιου -ειδικά για μία μητέρα», δήλωσε ο Πούτιν, αναστενάζοντας και σταματώντας κάθε τόσο για να καθαρίσει τον λαιμό του. «Συμμεριζόμαστε αυτόν τον πόνο».

Οι μητέρες των στρατιωτών άκουσαν τις δηλώσεις του Πούτιν αλλά τα δικά τους σχόλια προς τον πρόεδρο δεν συμπεριλήφθηκαν άμεσα σε αυτό το μαγνητοσκοπημένο απόσπασμα.

Μελανές προβλέψεις για τον πόλεμο: Σχεδιάζεται νέα επίθεση, έτοιμη να χάσει έως και 100.000 στρατιώτες η Ρωσία

Ο Πούτιν δεν προτίθεται να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και είναι έτοιμος να τον συνεχίσει ακόμη μερικά χρόνια, χωρίς να λαμβάνει υπ όψιν τις απώλειες του ρωσικού στρατού, με στόχο να καταλάβει το Κίεβο, γράφει ο ιστότοπος ερευνητικής δημοσιογραφίας Vaznie istorii επικαλούμενος πηγές προσκείμενες στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB).

«Εάν μιλήσουμε σε γενικές γραμμές, τότε το σχέδιο είναι το εξής: να κερδηθεί προς το παρόν χρόνος και να σταθεροποιηθεί το μέτωπο με την βοήθεια των επίστρατων. Και μετά να ξαναρχίσει ξανά την άνοιξη» δήλωσε πηγή προσκείμενη στην FSB.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας είναι έτοιμη να δεχθεί ότι μέχρι την άνοιξη οι απώλειες σε νεκρούς και τραυματίες θα φθάσουν περίπου τις 100.000. «Όμως αυτό δεν φοβίζει κανέναν: θα τους αντικαταστήσουν οι κληρωτοί» δήλωσε ο συνομιλητής του ιστότοπου που πρόσκειται στην FSB.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει να προετοιμάσει 120.000 κληρωτούς, δήλωσε πηγή προσκείμενη στο γενικό επιτελείο. Σύμφωνα με την εν λόγω πηγή, οι επίστρατοι αυτή την στιγμή καλύπτουν την δεύτερη γραμμή άμυνας, για να πυκνώσουν και να ενισχύσουν την γραμμή του μετώπου.

«Εξαιτίας της έλλειψης ατόμων ποτέ δεν είχαμε ανθρώπους στην δεύτερη γραμμή άμυνας. Σε μερικές τοποθεσίες παρατηρούνταν μεταξύ του κενά 20 χιλιομέτρων» διευκρίνισε η ίδια πηγή προσθέτοντας ότι «γι αυτόν τον λόγο ο Πούτιν δεν ακυρώνει το διάταγμα για την μερική επιστράτευση».

Νωρίτερα το Ινστιτούτο Μελέτης του Πολέμου (ISW) είχε ανακοινώσει, ότι οι ρωσικές αρχές προτίθενται να συνεχίσουν την κρυφή επιστράτευση ακόμη και την περίοδο της άνοιξης που γίνονται νέες κλητεύσεις. Το ότι στην Ρωσία συνεχίζεται η κρυφή επιστράτευση, είναι κάτι που το επιβεβαιώνουν πολλές έμμεσες ενδείξεις. Για παράδειγμα αυτή την εβδομάδα το Υπουργείο ψηφιακής ανάπτυξης, ανακοίνωσε ότι θα διαμορφώσει έναν πρόσθετο κατάλογο για αναβολές από τον στρατό για αυτούς που εργάζονται σε εταιρείες IT τεχνολογιών.

Η κληρωτοί, σύμφωνα με τα στοιχεία του ISW «είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα σταλούν στην Ουκρανία, τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2023».

Στις 28 Οκτωβρίου ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού είχε ενημερώσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν για το ότι η επιστράτευση στην Ρωσία έχει ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με τον Σοϊγκού «ο καθορισμένος στόχος της επιστράτευσης 300.000 ατόμων έχει επιτευχθεί, δεν σχεδιάζονται άλλοι στόχοι επιστράτευσης».Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει επίσημο διάταγμα για την ολοκλήρωση της επιστράτευσης. Το Κρεμλίνο είχε αναφέρει ότι τέτοιο διάταγμα «δεν χρειάζεται».

Η κλήσεις κληρωτών το φθινόπωρο εφέτος άρχισε την 1η Νοεμβρίου και θα συνεχισθεί έως την 31η Δεκεμβρίου.

Το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης έχει χαρακτηρίσει τον ιστότοπο Vaznie istorii «ανεπιθύμητη οργάνωση». Η ανάρτηση αυτού του κειμένου στην Ρωσία μπορεί να επισύρει πρόστιμο, ενώ η εκ νέου ανάρτηση επισύρει ποινική δίωξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top