Προτεραιότητα Aβέρωφ η επανένωση της Κύπρου – «Με την ανάληψη των καθηκόντων μου...να ανοίξει ο δρόμος»

Προτεραιότητα Aβέρωφ η επανένωση της Κύπρου – «Με την ανάληψη των καθηκόντων μου...να ανοίξει ο δρόμος»

Το μήνυμα ότι, «η πρώτη μου πράξη με την ανάληψη των καθηκόντων μου, είναι θέτοντας την ενέργεια και την ασφάλεια στο τραπέζι, να σπάσουμε το αδιέξοδο για να ανοίξει ο δρόμος για την επανένωση της πατρίδας μας», έστειλε σήμερα (27/11) ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, σε δηλώσεις του μετά το μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ, Κυριάκου Μάτση.

Όπως είπε, οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ έδωσαν τη ζωή τους για μια ελεύθερη πατρίδα. Και εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμβιβαστούμε ούτε με μισή ούτε με αδύναμη πατρίδα.

«Γι’ αυτό και η πρώτη μου πράξη με την ανάληψη των καθηκόντων μου, είναι θέτοντας την ενέργεια και την ασφάλεια στο τραπέζι, να σπάσουμε το αδιέξοδο για να ανοίξει ο δρόμος για την επανένωση της πατρίδας μας», πρόσθεσε.

Ωσότου όμως το κυπριακό είναι άλυτο, τόνισε, «οφείλουμε να έχουμε μια ισχυρή οικονομία για να μπορούμε και την άμυνά μας να την έχουμε αξιόμαχη και αξιόπιστη αλλά και να στηρίζουμε την κυπριακή κοινωνία».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η δεύτερη ανάγνωση της ομιλίας του Προέδρου Χριστοδουλίδη στον ΟΗΕ – Οι δύο άξονες και η απάντηση στον Ερντογάν και το «α λα καρτ» διεθνές δίκαιο

Η δεύτερη ανάγνωση της ομιλίας του Προέδρου Χριστοδουλίδη στον ΟΗΕ – Οι δύο άξονες και η απάντηση στον Ερντογάν και το «α λα καρτ» διεθνές δίκαιο

Η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κινήθηκε γύρω από το Κυπριακό, την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, αλλά και τον ευρύτερο γεωπολιτικό ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE