ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόλεμος» στον ΔΗΣΥ μέχρι την τελευταία ψήφο - Αποφασίζει το ΔΗΚΟ για καταγγελία

«Πόλεμος» στον ΔΗΣΥ μέχρι την τελευταία ψήφο - Αποφασίζει το ΔΗΚΟ για καταγγελία

Όσο λιγοστεύει ο χρόνος μέχρι την εκλογική αναμέτρηση της 5ης Φεβρουαρίου 2023, τόσο θα ανεβαίνουν οι τόνοι στην προεκλογική αρένα, η οποία άρχισε να παίρνει φωτιά, αφού όλα τα στρατόπεδα ετοιμάζονται για την τελική τους επίθεση. Στον ΔΗΣΥ επενδύουν στον κομματικό πατριωτισμό και ρίχνουν δίκτυα σε όλους τους ψηφοφόρους, ειδικά τους δυσαρεστημένους.

Το στοίχημα είναι εξαιρετικά δύσκολο, όμως στην Πινδάρου ελπίζουν ότι εάν η κινητοποίηση διαρκέσει μέχρι και την τελευταία στιγμή, τότε όλα είναι ανοικτά. Η προσπάθεια αποδόμησης του Νίκου Χριστοδουλίδη δεν έχει αποδώσει στον επιθυμητό βαθμό, αλλά όχι μόνο θα συνεχιστεί και θα εντατικοποιηθεί, με στόχο να περιοριστούν οι διαρροές συναγερμικών ψήφων.

Ο ΔΗΣΥ θα συνεχίσει το αφήγημα ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι υποψήφιος του ΔΗΚΟ και άλλων δυνάμεων της αντιπολίτευσης. Το δημοσίευμα του κυριακάτικου «Πολίτη» περί μυστικής συμφωνίας του ΔΗΚΟ με τον Νίκο Χριστοδουλίδη λειτούργησε ως αφορμή για την Πινδάρου να βάλει κατά του τέως ΥΠΕΞ, ο οποίος απέρριψε τον ισχυρισμό και έκανε λόγο για προσπάθεια επηρεασμού των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ, που τον στηρίζουν. «Υπάρχει μια προσπάθεια να στείλουν ένα μήνυμα (…) να δώσουν μια εικόνα ότι ανήκω σε ένα άλλο πολιτικό χώρο, δεν ανήκω», είπε ο Νίκος Χριστοδουλίδης στο Omega, την ώρα που από το συναγερμικό στρατόπεδο συντηρούσαν το θέμα και ζητούσαν εξηγήσεις. «Η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί από κόμματα που χρειάζονται μυστικές συμφωνίες για να συνεργαστούν» ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του επιτελείου Αβέρωφ Νεοφύτου, Τζώρτζια Παναγιώτου.

Αποφασίζει το ΔΗΚΟ

Είχε προηγηθεί και ανάρτηση του Νικόλα Παπαδόπουλου, ο οποίος έκανε λόγο για «παπαγαλάκια», αφήνοντας αιχμές κατά δημοσιογράφων. Στο ΔΗΚΟ μελετούν όλα τα ενδεχόμενα και ακούστηκαν εισηγήσεις για καταγγελία στην Αστυνομία, αφού επιμένουν ότι το έγγραφο που δημοσίευσε ο «Πολίτης» είναι πλαστό, με λογότυπο που δεν είναι το επίσημο του κόμματος. Ωστόσο, υπάρχει προβληματισμός ότι η αστυνομική έρευνα είναι χρονοβόρα και δεν θα έχει κάποιο άμεσο αποτέλεσμα. Γι’ αυτό γίνονται σκέψεις όπως αντί καταγγελίας στην Αστυνομία υποβληθεί παράπονο στην Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, η οποία μπορεί να καλέσει τον δημοσιογράφο και την εφημερίδα να δώσουν εξηγήσεις. Στόχος του ΔΗΚΟ είναι να αποδειχθεί το συντομότερο δυνατόν ότι τέτοια συμφωνία δεν υπάρχει ώστε το ζήτημα να κλείσει.

Σχέσεις με ΔΗΣΥ

Στο ΔΗΚΟ κάνουν λόγο για στημένη υπόθεση και κατηγορούν τον δημοσιογράφο ότι δεν έγραψε στο ρεπορτάζ του την απάντηση δύο τουλάχιστον μελών της γραμματείας του κόμματος, στα οποία αποτάθηκε για πληροφορίες και του είχαν διαψεύσει την ύπαρξη τέτοιας συμφωνίας. Υποστηρίζουν ότι ο δημοσιογράφος λειτούργησε κατά παράβαση του κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας και επικαλούνται ως πρόσθετο στοιχείο το γεγονός ότι ο συντάκτης του επίμαχου άρθρου έχει σχέση με τον ΔΗΣΥ, καθώς είναι μέλος των Oμάδων Παραγωγής Πολιτικής του κόμματος. Ο γενικός γραμματέας του ΔΗΚΟ, Αθως Αντωνιάδης, είπε ότι ο δημοσιογράφος του Πολίτη ανήκει στο επιτελείο του Αβέρωφ Νεοφύτου, κάτι το οποίο απέρριψε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top