ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε αυθόρμητη στάση εργασίας κατήλθαν οι εργαζόμενοι στο Ακτινολογικό Τμήμα του ΓΝ Πάφου

Σε αυθόρμητη στάση εργασίας κατήλθαν οι εργαζόμενοι στο Ακτινολογικό Τμήμα του ΓΝ Πάφου

Ο φόρτος εργασίας και η έλλειψη προσωπικού οδήγησαν σήμερα Παρασκευή τους εργαζόμενους στο Ακτινολογικό Τμήμα του ΓΝ Πάφου.

Σε αυθόρμητη δίωρη στάση εργασίας, από τις 10:00 μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι, κατήλθαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Ακτινολογικό Τμήμα του ΓΝ Πάφου.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, αυτή τη στιγμή από το Ακτινολογικό Τμήμα του ΓΝ Πάφου απουσιάζουν οκτώ πρόσωπα για συγκεκριμένους λόγους.

Αυτό, όπως αναφέρουν, έχει ως αποτέλεσμα το προσωπικό να καλείται σε αρκετές περιπτώσεις να καλύψει το πρόγραμμα βγάζοντας ακόμη και νυχτερινές βάρδιες με μόνο ένα άτομο, το οποίο αναγκάζεται να εργαστεί δωδεκάωρο και καλείται να εξυπηρετήσει από 25 περιστατικά και άνω.

Για το θέμα της έλλειψης προσωπικού έχει ενημερωθεί η διεύθυνση του Οργανισμού «χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχουν εξευρεθεί λύσεις», όπως αναφέρουν. Σε κάποιες περιπτώσεις, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, αγοράζονται υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα αλλά και πάλι υπάρχουν βάρδιες που δεν καλύπτονται με δύο άτομα και αναγκάζονται οι ακτινολόγοι να είναι μόνοι τους όλο το βράδυ.

Επίσης σε αρκετές περιπτώσεις δέχονται «ασθενείς με επιθετικές συμπεριφορές, τραυματίες υπό την επήρεια αλκοόλης, ή ναρκωτικών με όλες τις απρόβλεπτες καταστάσεις και επακόλουθα».

Σημειώνουν δε, πως για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα χρειάζονται επιπλέον τέσσερα άτομα όπως συμβαίνει και με το Ακτινολογικό Τμήμα του ΓΝ Λάρνακας. Προσθέτουν τέλος πως η ξεκούραση τους έστω και ένα Σαββατοκύριακο είναι επιβαλλόμενη για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών. Αν συμβεί κάτι, τονίζουν, «όλοι θα σπεύσουν να διαμαρτυρηθούν, και να μιλάνε για ευθύνες τις οποίες σήμερα δεν φροντίζουν να αναλάβουν».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top