Αμπελουργοί απέκοψαν την κυκλοφορία σε λεωφόρο στην Πάφο

Αμπελουργοί απέκοψαν την κυκλοφορία σε λεωφόρο στην Πάφο

Αμπελουργοί της Πάφου απέκοψαν για λίγα λεπτά την κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Νεοφύτου Νικολαΐδη, εκφράζοντας διαφωνία για το σχέδιο αποζημίωσης.

Οι αμπελουργοί, που επέδωσαν υπόμνημα και στο Επαρχιακό Τμήμα Γεωργίας, διαφωνούν με το σχέδιο που έχει ανακοινωθεί για να αποζημιωθούν όσοι δεν πρόλαβαν να τρυγήσουν. Όπως αναφέρεται στο υπόμνημα, το τρίτο σχέδιο της κυβέρνησης δυστυχώς δεν επιλύει το πρόβλημα των αδιάθετων σταφυλιών. Αναφέρουν, ακόμα, ότι ένας αμπελουργός που τρύγησε το μισό αμπέλι δεν καλύπτεται από το σχέδιο. Καλούν τον Υπουργό όπως προχωρήσει στη δίκαιη αποζημίωση καθώς επίσης και απλοποίηση διαδικασίας υποβολής της σχετικής αίτησης. Το ύψος της αποζημίωσης που έχει αποφασισθεί να παραχωρηθεί δεν καλύπτει, σύμφωνα με το υπόμνημα, ούτε το κόστος παραγωγής των αμπελουργών.

Ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΠΕΚ Πάφου, Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης ανέφερε πως οι αμπελουργοί της Πάφου «λόγω της συνεχιζόμενης κοροϊδίας και εμπαιγμού από πλευράς του Υπουργείου Γεωργίας όσον αφορά την αποζημίωση για τα σταφύλια, τα οποία έχουν παραμείνει ατρύγητα στους αμπελώνες και έχουν καταστραφεί» προχώρησαν σε αυθόρμητη εκδήλωση σήμερα Παρασκευή έξω από τα κυβερνητικά γραφεία και το Τμήμα Γεωργίας, αποκόπτοντας τον δημόσιο δρόμο. Στέλνουν, είπε, ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς το Υπουργείο Γεωργίας ότι ο κόμπος έχει φτάσει πλέον στο χτένι.

Ζητούν, πρόσθεσε, δίκαιη αποζημίωση και απλοποίηση των διαδικασιών υποβολής των αιτήσεων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Υπ. Ενέργειας: «Αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα για τον GSI - Το συντομότερο θα διευθετηθεί συνάντηση»

Υπ. Ενέργειας: «Αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα για τον GSI - Το συντομότερο θα διευθετηθεί συνάντηση»

Τα επόμενα βήματα για την προώθηση του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ Great Sea Interconnector (GSI) αποφασίστηκαν στη συνάντηση του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργου Παπαναστασίου με τον Έλληνα Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρο Παπασταύρου, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Παπαναστασίου, σημειώνοντας παράλληλα ότι συμφωνήθηκε το συντομότερο να διευθετηθεί συνάντηση μεταξύ των δύο ρυθμιστών και του φορέα υλοποίησης ενώ την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη για το θέμα με την συμμετοχή του Επιτρόπου Ενέργειας της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE