ΔΙΕΘΝΗ

Σε φυλάκιση καταδικάστηκε ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης

Σε φυλάκιση καταδικάστηκε ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης

Σε φυλάκιση 2 ετών, 7 μηνών και 15 ημερών και καθώς και σε στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων καταδικάστηκε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμαμογλου ο οποίος κατηγορείτο για εξύβριση της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου έχει δικαίωμα να εφεσιβάλει την απόφαση του Δικαστηρίου.

Έξω από το Δημαρχείο Κωνσταντινούπολης συγκεντρώθηκαν χιλιάδες έπειτα από τη έκκληση του Εκρέμ Ιμάμογλου προς τα 16 εκατομμύρια Κωνσταντινουπολιτών. Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αναμένεται να επιστρέψει εκτάκτως από το Βερολίνο όπου πήγε για επαφές σήμερα το πρωί.

Η ηγέτης του Καλού Κόμματος Μεράλ Ακσενέρ ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε από την Άγκυρα και πάει στο Δικαστήριο.

Το ίδιο και η επαρχιακή πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Καφτατζίογλου, κάλεσε τον κόσμο να πάει στο δικαστήριο.

Η απόφαση αυτή θα οδηγηθεί στο Εφετείο. Εάν επικυρωθεί η ποινή φυλάκισης του Ιμάμογλου των 2 ετών, 7 μηνών και 15 ημερών, θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο. Εάν το Ανώτατο Δικαστήριο εγκρίνει την απόφαση, ο Ιμάμογλου θα αποκλειστεί από την πολιτική.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης λήφθηκαν αυστηρά μέτρα ασφάλειας. Ο σύμβουλός του, Μουράτ Ονγκούν και ο Νετζατί Οζκάν, ο οποίος είναι πολιτικός του σύμβουλος και διευθυντής της εκστρατείας του από το 2013, κατέθεσαν στην ακροαματική διαδικασία ως μάρτυρες.

Μετά τη δήλωση του Ιμάμογλου ότι εννοούσε τον ΥΠΕΣ Σουλεϊμάν με τον χαρακτηρισμό «ηλίθιος» που είχε χρησιμοποιήσει και όχι την Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή, το CD που περιείχε τη δήλωση του Σοϊλού, ο οποίος είχε επίσης αναφερθεί νωρίτερα σε «ηλίθιο» ακούστηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Ο δικαστής απέρριψε το αίτημα, δηλώνοντας ότι «δεν ωφελεί» να ακουστούν οι δικηγόροι που κλήθηκαν ως πραγματογνώμονες. Απορρίφθηκε και το αίτημα του Σοϊλού να ακουστεί ως μάρτυρας με το σκεπτικό ότι «οι παρεμβάσεις του αφορούσαν τη διαδικασία μετά την κατάθεση της μήνυσης και συνδέονταν με την υπόθεση ενώπιον του δικαστηρίου».

Ο δικαστής απέρριψε επίσης το αίτημα των δικηγόρων να δοθεί χρόνος για γραπτή δήλωση. Ο εισαγγελέας επανέλαβε την άποψή του επί της ουσίας. Το δικαστήριο διέκοψε τη δίκη και μετά το διάλειμμα, οι δικηγόροι του Ιμάμογλου έκαναν την τελευταία τους αγόρευση. Μετά την ακρόαση ανακοινώθηκε η απόφαση

Τί είχε γίνει

Μετά την ακύρωση εκλογών για Μητροπολιτικό Δήμο Κωνσταντινούπολης στις 31 Μαρτίου 2019 από Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο, ο Εκρέμ Ιμάμογλου επανεξελέγη στις 23 Ιουνίου 2019.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού στη συνέχεια κατηγόρησε τον Ιμάμογλου, χωρίς να τον κατονομάζει, για την επίσκεψή του σε Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Οκτώβριο του 2019. «Το λέω στον ηλίθιο που πήγε στην Ευρώπη και κατηγόρησε την Τουρκία. Θα σε κάνει να πληρώσεις γι αυτό το τουρκικό έθνος», ανέφερε. Στη συνέχεια ο Ιμάμογλου είπε «αυτοί που ακύρωσαν τις εκλογές είναι ηλίθιοι». Αμέσως το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο κινήθηκε εναντίον του Ιμάμογλου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top