ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ντροπή» φωνάζει ο Φαίδωνος: Ανύπαρκτα τα κρεβάτια στην Παιδιατρική του ΓΝ Πάφου - Τι απαντά ο ΟΚΥπΥ

«Ντροπή» φωνάζει ο Φαίδωνος: Ανύπαρκτα τα κρεβάτια στην Παιδιατρική του ΓΝ Πάφου - Τι απαντά ο ΟΚΥπΥ

Τριτοκοσμικά χαρακτηρίζει όσα συμβαίνουν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος.

Σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το πρωί της Τετάρτης, ο Δήμαρχος Πάφου καταγγέλλει την πληρότητα κλινών στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου με αποτέλεσμα να μεταφέρονται παιδιά σε άλλες πόλεις. Την ίδια ώρα προανείγγειλε οργανωμένη αντίδραση.

Δείτε την ανάρτησή του εδώ.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Ντροπή ντροπή ντροπή αυτό που συμβαίνει στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου με την παιδιατρική κλινική είναι τριτοκοσμικό. Στέλνουν παιδιά στην Λάρνακα και στην Λεμεσό σε συστηματική βάση γιατί δεν έχει κρεβάτια. Έδωσαν μερικά κρεβάτια σε διάφορα σημεία στο νοσοκομείο και κυρίως στην γυναικολογικη κλινική. Δεν ενδιαφέρει κανέναν..... Σύντομα θα υπάρξει οργανωμένη αντίδραση.»

Μάλιστα, παράθεσε και σχόλιο από πολίτη που καταδεικνύουν τις συνθήκες που επικρατούν. «Καλημέρα Δήμαρχε. Την περασμένη Κυριακή νοσηλεύτηκε ο γιος μου στο Γενικό νοσοκομείο Πάφου η κατάσταση είναι τραγική, περίμενα με με το μωρό σε ημιλιπόθυμη κατάσταση από της 20:00 που πήγαμε στις πρώτες βοήθειες μέχρι τις 00:30 να μας βάλουν σε κρεβάτι που είμαστε τυχεροί επειδή ήταν ένα τελευταίο. Μέσα στον όροφο ένα χαλί μαύρο με τριτοκοσμικές συνθήκες. Δήμαρχε εάν κάτσω μπορώ να σας γράφω όλη μέρα για το ότι περάσαμε. Ευτυχώς είμασταν καλά και βγήκαμε. Αλλά δεν γίνεται να στέλνουν μωρά Λεμεσό και Λαρνακα είναι ντροπή».

ΟΚΥπΥ: Αυξήθηκαν πρόσφατα οι κλίνες

Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπο Χαριλάου, ο οποίος δήλωσε ότι έχουν ήδη αυξηθεί οι κλίνες στην Παιδιατρική Κλινική. «Στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου λειτουργεί όπως σε όλα τα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ θάλαμος για ασθενείς με κορωνοϊό. Για να λειτουργήσει ο θάλαμος έπρεπε να γίνουν συγκεκριμένες διαρρυθμίσεις με αποτέλεσμα να μετακινηθεί η Παιδιατρική Κλινική στον τέταρτο όροφο. Μάλιστα, πρόσφατα έγιναν κινήσεις και αυξήθηκε ο αριθμός των κλινών σε εννέα. Δεν υπάρχει δυνατότητα στο παρόν στάδιο για άλλες κλίνες».

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, «υπάρχει σχεδιασμός βάσει τον οποίο ο τέταρτος όροφος του ΓΝ Πάφου θα ανακαινιστεί εντός του 2023 και θα μετατραπεί σε όροφο για τη μητέρα και το παιδί».

Σύμφωνα με τον κ. Χαριλάου στόχος είναι να εξυπηρετούνται όλοι οι ασθενείς. «Βρισκόμαστε σε περίοδο κρίσης. Είμαστε σε εγρήγορση λόγω έξαρσης διάφορων ιογενών λοιμώξεων» ενώ πρόσθεσε πως γίνονται γενικά μετακινήσεις ασθενών μεταξύ των νοσηλευτηρίων αναλόγως τους είδους του περιστατικού, της σοβαρότητας της κατάστασης του ασθενή και της διαθεσιμότητας των κλινών.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top