ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Διαψεύδει τους ισχυρισμούς του ΑΚΕΛ - «Η διαστροφή δηλώσεων γνώρισμα των κομμουνιστικών κομμάτων»

ΠτΔ: Διαψεύδει τους ισχυρισμούς του ΑΚΕΛ - «Η διαστροφή δηλώσεων γνώρισμα των κομμουνιστικών κομμάτων»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δεν προτίθεται να απαντήσει σε ευτελή επιχειρήματα του ΑΚΕΛ.

Όπως αναφέρεται σε γραπτή απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μάριου Πελεκάνου στο ΑΚΕΛ, μονή ερώτηση που υποβάλλει προς το ΑΚΕΛ ο Πρόεδρος είναι να ρωτήσει τον υποψήφιο του που υπήρξε επί εννέα χρόνια διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς, εάν καθ’ οιανδήποτε στιγμή έδωσε την οποιαδήποτε εντολή να διαπραγματευτεί ο κ. Μαυρογιάννης τη λύση δύο κρατών.

Η διαστροφή δηλώσεων και η αρνητική προπαγάνδα είναι, δυστυχώς, το διακριτικό γνώρισμα των κομμουνιστικών κομμάτων ή του ΑΚΕΛ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προς διάψευση των ισχυρισμών του ΑΚΕΛ, όχι μόνο δεν ευρέθη προ διλήμματος, αλλά με σαφήνεια μέσα από δημόσιες δηλώσεις έχει ξεκαθαρίσει ότι υποστηρίζει τον υποψήφιο του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου ως τον ικανότερο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, γεγονός που δεν επιτρέπει σε κανένα να αμφισβητεί τις σαφείς τοποθετήσεις του Προέδρου.

Χωρίς να αναιρούνται οι πιο πάνω θέσεις, ο Νίκος Αναστασιάδης, ως ιστορικό και ηγετικό στέλεχος της παράταξης του ΔΗΣΥ, θα εργαστεί κατά τον πλέον εποικοδομητικό τρόπο, ώστε ο ΔΗΣΥ να παραμείνει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη σοβαρότητας, σταθερότητας και εγγύησης για το μέλλον της πατρίδας μας.

Συνεπώς, οι εκ του πονηρού επικλήσεις του ΑΚΕΛ ή και οποιουδήποτε άλλου όσον αφορά τη σταθερή και αμετάκλητη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας για στήριξη της υποψηφιότητας του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, θα πέσει στο κενό.

Τι είχε πει το ΑΚΕΛ

Σε δήλωσή του νωρίτερα σήμερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς, ανέφερε πως ο Αναστασιάδης επιβεβαίωσε ότι ο ΔΗΣΥ κατέρχεται με δύο υποψήφιους.

«Η χθεσινή συνέντευξη του Νίκου Αναστασιάδη είναι μια ωμή πρόκληση προς την αξιοπρέπεια και τη νοημοσύνη του κυπριακού λαού. Ο Πρόεδρος των «δύο κρατών», των διαβατηρίων και «των Σεϋχελλών» αντί να απολογείται, ζητά και τα ρέστα.

Το χρήσιμο, πάντως, της συνέντευξης Αναστασιάδη είναι που επιβεβαίωσε ξανά ότι ο Συναγερμός κατέρχεται με δύο υποψήφιους στις εκλογές, τον Αβέρωφ Νεοφύτου και τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Θα παρέμβει, μάλιστα, ο Νίκος Αναστασιάδης ώστε είτε με τον ένα είτε με τον άλλο να συνεχίσει να κυβερνά ο Συναγερμός, με τις ίδιες πολιτικές και τα ίδια ήθη όπως αυτά που υπέστη χώρα τη δεκαετία που πέρασε.

Το δίλημμα των εκλογών είναι ξεκάθαρο. Η Κύπρος βρίσκεται σε σταυροδρόμι και ο λαός καλείται να επιλέξει: είτε να συνεχίσει να κυβερνά ο Συναγερμός και να συνεχιστεί το φαγοπότι της δεκαετίας, είτε να γίνει μια νέα αρχή για τον τόπο, με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη στην Προεδρία».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε  

Μεγάλη Τετάρτη υπό την «σκιά» της Εργατικής Πρωτομαγιάς: Οι αγώνες για το 8ωρο και το πώς ξεκίνησε στην Κύπρο

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Η διασύνδεση του Κυπριακού με τα ευρωτουρκικά ήταν και παραμένει μία από τις επιδιώξεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ο οποίος ξεκίνησε εδώ και μήνες ένα μαραθώνιο επαφών με ηγέτες της ΕΕ φτάνοντας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον περασμένο Απρίλιο όπου σύμφωνα με την κυβέρνηση, υλοποιήθηκε ο στόχος που έθεσε από την αρχή, δηλαδή η διασύνδεση των ευρωτουρκικών με την πρόοδο στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top