ΔΙΕΘΝΗ

Drones της Βόρειας Κορέας «μπούκαραν» στην Νότια Κορέα και έφτασαν μέχρι την Σεούλ - Συνετρίβη αεροπλάνο που συμμετείχε στην αναχαίτιση

Drones της Βόρειας Κορέας «μπούκαραν» στην Νότια Κορέα και έφτασαν μέχρι την Σεούλ - Συνετρίβη αεροπλάνο που συμμετείχε στην αναχαίτιση

Drones της Βόρειας Κορέας παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας, με αεροπλάνα και ελικόπτερα να σηκώνονται για να τα αναχαιτίσουν, ενώ ένα από αυτά συνετρίβη.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας ανέφεραν ότι εντόπισαν drones της Βόρειας Κορέας στις 10:25 π.μ. (03:25 ώρα Ελλάδας) πάνω από τη δυτική πόλη Γκίμπο. Το ένα μάλιστα πέταξε πάνω από την Σεούλ, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ.

Νοτιοκορεάτης στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε πως πρόκειται για μια ξεκάθαρη πρόκληση εκ μέρους της Βόρειας Κορέας.

Αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι τα πρώτα που επιβεβαιώνεται πως πέρασαν στη Νότια Κορέα προερχόμενα από τον απομονωμένο βόρειο γείτονα μετά το 2017, όταν ένα βορειοκορεατικό μη επανδρωμένο αεροπλάνο, που πιστεύεται ότι βρισκόταν σε αποστολή κατασκοπείας, είχε συντριβεί και βρεθεί σε ορεινή περιοχή κοντά στα σύνορα.

Δείτε εικόνες από το ένα drone που καταρρίφθηκε

 

Συνετρίβη ένα αεροπλάνο που απογειώθηκε για να αναχαιτίσει
Από τα αεροπλάνα που απογειώθηκαν για να αντιμετωπίσουν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ένα νοτιοκορεατικό ελαφρύ επιθετικό αεροπλάνο KA-1 συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από τη βάση του στη Γουονζού, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας. Οι δύο πιλότοι του διασώθηκαν και νοσηλεύονται.

Οι νοτιοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι προσπάθησαν να καταρρίψουν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, για τα οποία δεν είναι σαφές αν έφεραν οπλισμό.

Το νοτιοκορεατικό υπουργείο Μεταφορών είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως διακόπηκαν οι αναχωρήσεις πτήσεων από τα αεροδρόμια Ίντσον και Γκίμπο έπειτα από σχετικό αίτημα των ενόπλων δυνάμεων.

Η αναστολή των πτήσεων άρχισε στη 1:08 μ.μ. (06:08 ώρα Ελλάδας) στο Γκίμπο και στη 1:22 μ.μ. στο Ίντσον και διήρκεσε περίπου μία ώρα, ενώ οι πτήσεις επανελήφθησαν γύρω στις 2:10 μ.μ., δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου στο Ρόιτερς.

Πηγή: newsit.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top