ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρχίζουν κι επίσημα οι διαπραγματεύσεις Κύπρου-Ινδίας για το μεταναστευτικό – Ποιος ο στόχος

Αρχίζουν κι επίσημα οι διαπραγματεύσεις Κύπρου-Ινδίας για το μεταναστευτικό – Ποιος ο στόχος

Σε συνέχεια των πρόσφατων επαφών του Υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Νουρή, στην Ινδία με τον αρμόδιο για θέματα μετανάστευσης Υφυπουργό Εσωτερικών, Shri Nityanand Rai, υπεγράφη σήμερα Πέμπτη (29/12) στο Υπουργείο Εξωτερικών δήλωση, μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου και του Υπουργού Εξωτερικών της Ινδίας Dr Subrahmanyam Jaishankar, με την οποία επισημοποιείται η έναρξη διαδικασίας για υπογραφή συμφωνίας μεταξύ των δύο φίλων χωρών για τη μετανάστευση.

Η υπογραφή της δήλωσης έγινε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Ινδού Υπουργού Εξωτερικών στην Κύπρο.

Ήδη έχουν ανταλλαγεί τα κείμενα της συμφωνίας τα οποία τυγχάνουν επεξεργασίας από τα αρμόδια Υπουργεία με στόχο η συμφωνία να υπογραφεί εντός Φεβρουαρίου 2023.

Η συμφωνία αναμένεται να ρυθμίσει όχι μόνο την παράτυπη μετανάστευση και τα θέματα επιστροφών εκείνων των αιτητών των οποίων οι αιτήσεις τους απορρίπτονται, αλλά και τη νόμιμη μετανάστευση όπως και τις δυνατότητες εργοδότησης και διαμονής υπηκόων των δύο χωρών.

Το Υπουργείο Εσωτερικών εκφράζει την ευαρέσκεια του για την προθυμία και την ανταπόκριση της Ινδικής Κυβέρνησης για ρύθμιση του σοβαρού θέματος της μετανάστευσης στη βάση μιας ολοκληρωμένης συμφωνίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top