ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σε λαϊκό προσκύνημα στο γήπεδο της Σάντος η σορός του Πελέ - Τριήμερο πένθος η Βραζιλία

Σε λαϊκό προσκύνημα στο γήπεδο της Σάντος η σορός του Πελέ - Τριήμερο πένθος η Βραζιλία

Σε λαϊκό προσκύνημα θα τεθεί την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023, η σορός του θρύλου Πελέ στο γήπεδό της Σάντος «Vila Belmiro», όπως ανακοίνωσε η σημαντικότερη ομάδα της καριέρας του Σάντος.

Η σορός του «βασιλιά» θα μεταφερθεί από το νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊνστάιν» στο στάδιο, τα ξημερώματα της Δευτέρας και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Σάντος το φέρετρο θα τοποθετηθεί στο κέντρο του γηπέδου.

Οι θύρες του Σταδίου για το λαϊκό προσκύνημα θα ανοίξουν για το κοινό στις 10 το πρωί της Δευτέρας και θα κλείσουν στις 10 το βράδυ της Τρίτης (3/1).

Μετά την τελετή, θα πραγματοποιηθεί παρέλαση στους δρόμους του Σάντος ενώ η ταφή θα πραγματοποιηθεί στο «Μνημείο της Οικουμενικής Νεκρόπολης», δίπλα στην ακτή του Σάο Πάολο, σε εκδήλωση στην οποία θα δώσουν το «παρών» μόνο τα μέλη της οικογένειας του Πελέ.

Παράλληλα, η κυβέρνηση της Βραζιλίας σε επίσημη ανακοίνωσή της, κήρυξε από χθες το βράδυ τριήμερο εθνικό πένθος. Επίσης, στα χρώματα της Εθνικής ομάδας φωτίστηκαν προς τιμή του Πελέ το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο, το στάδιο Μαρακανά, αλλά και κτήρια σε άλλα σημεία του πλανήτη, όπως η αψίδα του Γουέμπλεϊ στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου του Σάο Πάολο «Άλμπερτ Αϊνστάιν», ο Πελέ απεβίωσε εξαιτίας πολλαπλής ανεπάρκειας οργάνων.

Ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου νοσηλευόταν από τις 29 Νοεμβρίου λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού, μετά την προσβολή του από την Covid-19. Επίσης, κατά τη νοσηλεία έγινε επαναξιολόγηση της θεραπείας του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Να σημειωθεί πως είχε υποβληθεί λόγω του καρκίνου σε χειρουργική επέμβαση τον Σεπτέμβριο του 2021 και από τότε υποβλήθηκε σε χημειοθεραπείες. Στις αρχές του 2022, ο καρκίνος έκανε μετάσταση σε έντερο, πνεύμονα και ήπαρ.

Το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε στις 21 Δεκεμβρίου, έκανε λόγο για εξέλιξη της ογκολογικής νόσου και για ανάγκη περαιτέρω φροντίδας σχετικά με τη νεφρική και καρδιακή δυσλειτουργία.

Ενώ τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση της υγείας του Πελέ ήταν σταθερή, η επιδείνωση ήρθε τις τελευταίες ώρες με αποτέλεσμα να φύγει από τη ζωή στις 15:27 τοπική ώρα.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top