ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΤΕΚ: Τα προγράμματα σπουδών Μηχανικής πρέπει να είναι εγκεκριμένα από το ΕΤΕΚ και την αρμόδια κρατική επιτροπή

ΕΤΕΚ: Τα προγράμματα σπουδών Μηχανικής πρέπει να είναι εγκεκριμένα από το ΕΤΕΚ και την αρμόδια κρατική επιτροπή

Την προσοχή των υποψήφιων φοιτητών εφιστά το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) όταν αυτοί προτίθενται να επιλέξουν για τις σπουδές στους κλάδους της Μηχανικής Επιστήμης σε πανεπιστήμιο στην Κύπρο ή στο εξωτερικό.

Το ΕΤΕΚ τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι για να μπορούν οι απόφοιτοι κλάδων της Μηχανικής να εργαστούν στην Κύπρο θα πρέπει να εγγραφούν ως μέλη του. Αυτό προϋποθέτει ότι τα προγράμματα σπουδών σε κλάδους της Μηχανικής στα οποία φοίτησαν πρέπει να είναι εγκεκριμένα τόσο από το ΕΤΕΚ όσο και από την αρμόδια κρατική Επιτροπή Αξιολόγησης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Η ανακοίνωση του ΕΤΕΚ εκδίδεται με αφορμή ανακοινώσεις και διαφημίσεις πανεπιστημίων που προσφέρουν προγράμματα σπουδών στη Μηχανική. `Οπως αναφέρεται, το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου είναι ο αρμόδιος φορέας που αποφασίζει σχετικά με την αναγνώριση τίτλων σπουδών σε κλάδους της Μηχανικής Επιστήμης.

Βάσει της νομοθεσίας, και νοουμένου ότι τα προγράμματα σπουδών σε κλάδους της Μηχανικής που προσφέρονται τυγχάνουν πρώτα της σχετικής έγκρισης από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, το ΕΤΕΚ προχωρεί στην αξιολόγηση των εν λόγω προγραμμάτων σπουδών σε σχέση με την επάρκεια του περιεχομένου τους για σκοπούς άσκησης του επαγγέλματος.

Το ΕΤΕΚ καλεί τους υποψήφιους φοιτητές που προτίθενται να επιλέξουν προγράμματα σπουδών Μηχανικής, αν έχουν οποιεσδήποτε απορίες να επικοινωνήσουν με το ΕΤΕΚ στο τηλέφωνο 22877644 ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του (www.etek.org.cy), όπου είναι αναρτημένοι όλοι οι κατάλογοι με τους εγκεκριμένους κλάδους κυπριακών πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με τον περί ΕΤΕΚ Νόμο, κάθε πρόσωπο δικαιούται να εγγραφεί μέλος του Επιμελητηρίου μόνο αν κατέχει πτυχίο ή δίπλωμα πανεπιστημίου σε κλάδο της Μηχανικής Επιστήμης, το οποίο να του επιτρέπει να ασκεί επάγγελμα στη χώρα που αποκτήθηκε και να είναι αναγνωρισμένο από το Επιμελητήριο. Οι  κλάδοι σπουδών που ρυθμίζονται από το ΕΤΕΚ είναι αυτοί της Αρχιτεκτονικής, Πολιτικής Μηχανικής, Μηχανολογικής Μηχανικής, Ηλεκτρολογικής Μηχανικής, Ηλεκτρονικής Μηχανικής περιλαμβανομένης της Μηχανικής της Πληροφορικής, Χημικής Μηχανικής, Μηχανικής Μεταλλείων και Γεωλογίας, Αγρονομικής-Τοπογραφικής Μηχανικής, Επιμέτρησης και Εκτίμησης Γης και Πολεοδομίας-Χωροταξίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top