Άρχισαν τα ξεπουλήματα με εκπτώσεις έως και 35% - Πώς κινήθηκε η αγορά την εορταστική περίοδο

Άρχισαν τα ξεπουλήματα με εκπτώσεις έως και 35% - Πώς κινήθηκε η αγορά την εορταστική περίοδο

Άρχισαν από χθες Τρίτη (3/1) τα ξεπουλήματα σε πολλά καταστήματα, με τις εκπτώσεις να φθάνουν ή και να ξεπερνούν σε κάποιες περιπτώσεις το 35%, με τους επιχειρηματίες του λιανικού εμπορίου να τρίβουν τα χέρια από ικανοποίηση για την κίνηση που παρατηρήθηκε στην αγορά την εορταστική περίοδο μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Σε δηλώσεις του στο ThemaOnline ο Γενικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου, Μάριος Αντωνίου, κι ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως «η αγορά κατά τη διάρκεια των γιορτών, τόσο των Χριστουγέννων όσο και της Πρωτοχρονιάς, κινήθηκε πάρα πολύ καλά και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για αυτό».

Γενικά, πρόσθεσε, κινήθηκε πάρα πολύ καλά όλη η χρονιά που μας πέρασε. «Κινηθήκαμε πολύ κοντά στους δείκτες του όγκου κύκλου εργασιών του λιανικού εμπορίου του 2019, τη τελευταία χρονιά πριν την επιβολή των περιοριστικών μέτρων που είχαν εφαρμοστεί για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και τα οποία συνεχίστηκαν για μεγάλο διάστημα μέχρι και το 2021.
Εννοείται ότι η αξία του κύκλου εργασιών ήταν πολύ πιο πάνω από το 2019, ένεκα και του πληθωρισμού», επεσήμανε.

«Γενικά, όμως, η Χριστουγεννιάτικη περίοδος κινήθηκε πάρα πολύ καλά, τόσο εντός των εμπορικών κέντρων όσο και σε εμπορικούς δρόμους, καθώς και στις υπεραγορές που σε πολλές περιπτώσεις είχε παρατηρηθεί το αδιαχώρητο», συμπλήρωσε περαιτέρω.

Η πιο εμπορική μέρα

Ερωτηθείς ποια ήταν η πιο εμπορική μέρα, ο κ. Αντωνίου είπε πως η πιο εμπορική μέρα και με τον μεγαλύτερο τζίρο, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, ήταν η 24η Δεκεμβρίου, Παραμονή των Χριστουγέννων, επιβεβαιώνοντας, όπως υπέδειξε, τον κανόνα ότι οι Κύπριοι είναι καταναλωτές της τελευταίας στιγμής.

Κληθείς να πει που παρατηρήθηκε ο μεγαλύτερος τζίρος, ανέφερε ότι «με βάση τις ενδείξεις που έχουμε, πέραν από τις υπεραγορές, παρατηρήθηκε σημαντικός κύκλος εργασιών σε καταστήματα ειδών ένδυσης και υπόδησης, καθώς και σε παιχνίδια και είδη τεχνολογίας».

Ξεπουλήματα και εκπτώσεις

Σε ό,τι αφορά τα λεγόμενα ξεπουλήματα, ο κ. Αντωνίου ανέφερε πως αυτά ξεκίνησαν από χθες επίσημα, σημειώνοντας ότι την τιμητική έχουν τα είδη ένδυσης και υπόδησης, με το εύρος των εκπτώσεων να κυμαίνεται μεταξύ 20% μέχρι 35%, ενώ υπάρχουν και εκπτώσεις που ξεπερνούν το 35% και αφορούν είδη παλαιού στοκ ή παλαιάς μόδας και είδη σε περιορισμένα τεμάχια και μεγέθη.

«Αναμένουμε να δούμε την ανταπόκριση των καταναλωτών και σε αυτή την προσπάθεια, η οποία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και την τρίτη εβδομάδα Ιανουαρίου», συνέχισε εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι η αγορά θα συνεχίσει να κινείται πάρα πολύ καλά.

Ο κ. Αντωνίου καταληκτικά υπενθύμισε πως, τα γενικά καταστήματα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι υπεραγορές, θα είναι κλειστά την Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου, ημέρα των Θεοφανείων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ στο Bloomberg: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με κανέναν τρόπο»

ΠτΔ στο Bloomberg: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με κανέναν τρόπο»

Στη σημασία της αποκλιμάκωσης της κρίσης στη Μέση Ανατολή αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV, την ανάγκη για συντονισμό της ΕΕ, χωρών της περιοχής αλλά και των ΗΠΑ για να επιτευχθεί διά της διπλωματικής οδού κατάπαυση του πυρός. Αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές, είπε, προτείνοντας, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ενός «συνασπισμού προθύμων» για να παρουσιαστεί ένα σχέδιο αποκλιμάκωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE