ΥΓΕΙΑ

Εννέα SOS σημάδια που προειδοποιούν ότι πρέπει να αλλάξετε workout

Εννέα SOS σημάδια που προειδοποιούν ότι πρέπει να αλλάξετε workout

Εάν πονάτε στην προπόνηση τότε πρέπει να αλλάξετε workout. Ανακαλύψτε όλα τα σημάδια που σας προειδοποιούν ότι δεν κάνετε σωστή προπόνηση Η άσκηση μας κάνει να αισθανόμαστε υπέροχα, ωστόσο μερικές φορές οι προπονητικές μας συνήθειες μπορούν να μας βλάψουν. Δείτε ποια σημάδια θα πρέπει να σας ανησυχήσουν.

Ο πόνος κατά τη διάρκεια της άσκησης είναι η επισφράγιση της λανθασμένης επιλογής προπόνησης ή της εσφαλμένης εκτέλεσης ασκήσεων επισημαίνει η φυσιοθεραπεύτρια Δρ Jasmine Marcus. Ο πόνος είναι το μήνυμα που στέλνει το σώμα ότι το τραυματίζετε και θα πρέπει να σταματήσετε την άσκηση που το πυροδοτεί.

Το δεύτερο σημάδι κινδύνου που δεν πρέπει να αγνοήσετε και επισημαίνει ο καναδός φυσιοθεραπευτής Mitchell Starkman είναι η ζάλη ή το αίσθημα αδυναμίας για μεγάλο διάστημα μετά την προπόνηση ή κατά τη διάρκεια αυτής. Αν και ο ένοχος μπορεί να είναι ότι γυμνάζεστε με άδειο στομάχι ή σηκωθήκατε απότομα από την καθιστή θέση, εάν το σύμπτωμα επιμένει καλό είναι να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Το τρίτο μήνυμα ότι πρέπει να αλλάξετε προπόνηση είναι το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα λόγω υπερβολικών και υπερεντατικών προπονήσεων. Αν και η άσκηση τονώνει το ανοσοποιητικό, όταν τα workout είναι πολύ εντατικά και επίπονα τότε μειώνεται ελαφρώς η άμυνα του οργανισμού για λίγες ώρες μετά την προπόνηση, καθιστώντας μας επιρρεπείς σε λοιμώξεις σύμφωνα με τον Δρ Starkman.

Ένα ακόμη σημάδι κινδύνου ότι το παρακάνετε είναι η δυσκολία να αποκοιμηθείτε λόγω των υπερεντατικών και εξουθενωτικών προπονήσεων. Συνήθως αυτό παρατηρείται (η υπερδιέγερση του συμπαθητικού νευρικού συστήματος και οι διαταραχές ύπνου) μετά από αναερόβιες δραστηριότητες όπως οι βαριές προπονήσεις με αντιστάσεις ή βάρη.

Τη λίστα των συμπτωμάτων ότι η προπόνηση σας είναι υπερεντατική και πρέπει να την αλλάξετε συμπληρώνει η σωματική εξουθένωση, η απώλεια της όρεξης, αλλά και η καταθλιπτική διάθεση ή η ευερεθιστότητα.

Οι αυξημένοι καρδιακοί παλμοί σε κατάσταση ηρεμίας αποτελούν μια ακόμη ένδειξη ότι υπερβάλλετε στην προπόνησή σας, ενώ οι επίμονοι μυικοί πόνοι που δεν υποχωρούν μετά τις προπονήσεις, αλλά επιμένουν να σας ταλαιπωρούν αποτελούν την σημαντικότερη ένδειξη ότι δεν αφήνετε χρόνο στον οργανισμό σας να ανακάμψει από την προπόνηση και να επουλώσει τους τραυματισμένους μυικούς ιστούς.

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top