ΔΙΕΘΝΗ

Ποιο οκτάωρο και κεκτημένα; - Ο μισός πλανήτης δουλεύει υπερωρίες - Τι λέει έκθεση της ΔΟΕ

Ποιο οκτάωρο και κεκτημένα; - Ο μισός πλανήτης δουλεύει υπερωρίες - Τι λέει έκθεση της ΔΟΕ

Το τυπικό οκτάωρο ωράριο εργασίας δεν αποτελεί κανόνα για το μισό εργατικό δυναμικό παγκοσμίως, σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO).

Οι εβδομαδιαίες ώρες εργασίας κατά μέσο όρο παγκοσμίως ήταν εντός του φυσιολογικού εύρους, και διαμορφώνονταν σε περίπου 43,9 ώρες την εβδομάδα πριν από την πανδημία, διαπίστωσε μελέτη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Την ίδια ώρα, περίπου το ένα τρίτο των εργαζομένων είχε πάνω από 48 ώρες εργασίας την εβδομάδα, ενώ το ένα πέμπτο εργαζόταν με μερική απασχόληση ή λιγότερες από 35 ώρες την εβδομάδα.«Αν και οι πολλές ώρες εργασίας μειώθηκαν ελαφρώς κατά την πρώτη φάση της πανδημίας και οι λίγες ώρες εργασίας αυξήθηκαν κάπως, και τα δύο φαινόμενα είχαν ήδη επανέλθει στα προ πανδημίας επίπεδά τους στο τέλος του 2020», ανέφερε η ΔΟΕ.

Η έκθεση της ΔΟΕ εξέτασε επίσης τις αναντιστοιχίες μεταξύ των πραγματικών ωρών εργασίας των εργαζομένων και των προτιμώμενων ωρών εργασίας τους, με τα στοιχεία να υποδεικνύουν σημαντική αναντιστοιχία.

Τα μέτρα που υιοθετήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού «έδωσαν ισχυρά νέα στοιχεία ότι η παροχή μεγαλύτερης ευελιξίας στους εργαζόμενους στο πώς, πού και πότε εργάζονται μπορεί να είναι θετική τόσο για αυτούς όσο και για τις επιχειρήσεις, για παράδειγμα βελτιώνοντας την παραγωγικότητα», ανέφερε επίσης η ΔΟΕ. «Αντίθετα, ο περιορισμός της ευελιξίας επιφέρει σημαντικό κόστος, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της εναλλαγής προσωπικού».

«Υπάρχουν πολλά στοιχεία ότι οι πολιτικές ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής παρέχουν σημαντικά οφέλη στις επιχειρήσεις, υποστηρίζοντας το επιχείρημα ότι τέτοιες πολιτικές είναι ”win-win” τόσο για τους εργοδότες όσο και για τους εργαζομένους», κατέληξε.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

365 ημέρες τον χρόνο στην στάνη και το άρμεγμα – Κύπρια άφησε την δουλειά της για να ασχοληθεί με την κτηνοτροφία

«Αβέρτα» υπερωρίες οι Κύπριοι εργαζόμενοι – 1 στους 10 δουλεύουν πάνω από 49 ώρες την εβδομάδα

Δάκρυα χαράς στο J2US: Η επί σκηνής πρόταση γάμου - Δείτε βίντεο

Καιρός: Ξυπνάμε με ήλιο και μετά… τοπικές βροχές – Παρόμοιο σκηνικό και τις επόμενες μέρες

Η ιστορία του «πιο στοιχειωμένου σπιτιού» - Η υπόθεση που παραμένει ανεξιχνίαστη για περισσότερα από 100 χρόνια

Είχαν Άγιο - Τυλίχθηκε στις φλόγες όχημα στον αυτοκινητόδρομο – Πρόλαβαν να εξέλθουν τρία πρόσωπαΑνάλυση – Ευρωεκλογές: Οι δημοσκοπήσεις και ο πανικός των παραδοσιακών κομμάτων για την άνοδο του ΕΛΑΜ - Ο άγνωστος «Χ»

Ανάλυση – Ευρωεκλογές: Οι δημοσκοπήσεις και ο πανικός των παραδοσιακών κομμάτων για την άνοδο του ΕΛΑΜ - Ο άγνωστος «Χ»

Μόλις 14 ημέρες πριν από τις πολλαπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου και το πολιτικό σκηνικό πήρε φωτιά με αλληλοκατηγορίες κομμάτων και χτυπήματα κάτω από τη μέση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top