ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σηκώνει το γάντι ο Πετρίδης – Απαντά σε ΑΚΕΛ και Μαυρογιάννη: «Δεν θα με φιμώσεται»

Σηκώνει το γάντι ο Πετρίδης – Απαντά σε ΑΚΕΛ και Μαυρογιάννη: «Δεν θα με φιμώσεται»

Ανακοίνωση-απάντηση στο ΑΚΕΛ και το Επιτελείο του ανεξάρτητου υποψηφίου Ανδρέα Μαυρογιάννη, εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης (11/1) ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, υποδεικνύοντας, μεταξύ άλλων, ότι «δεν θα με φιμώσεται».

Όπως αναφέρει ο κ. Πετρίδης, «το επιτελείο του κ. Μαυρογιάννη και το ΑΚΕΛ άρχισαν τις προσωπικές επιθέσεις», σημειώνοντας πως «με κατηγορούν ότι πληρώνομαι από τους φορολογούμενους για να κάνω προεκλογική».

Απευθυνόμενος στο ΑΚΕΛ, ο Υπουργός Οικονομικών υποδεικνύει πως «άλλοι πληρώνονταν για να κάνουν προεκλογική εξανεμίζοντας τα λεφτά του φορολογουμένου και όταν τα εξανέμισαν τον φόρτωσαν με χρέη. Αυτοί που ξετίναξαν τα δημόσια ταμεία μοιράζοντας αστόχευτα παροχές, με αποτέλεσμα εν καιρώ ανάπτυξης να διπλασιάσουν το δημόσιο χρέος κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης τους, να πτωχεύσουν τη χώρα, να την αποκλείσουν από τις αγορές και να αυξήσουν την ανεργία στο 17%. Αυτοί που άφησαν το συνεργατισμό να λεηλατηθεί από την κομματικοκρατία. Και αυτοί δεν ήταν άλλοι από τους υπουργούς και την Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ», εξηγεί.

Σε αντίθεση με το ΑΚΕΛ, συμπληρώνει ο κ. Πετρίδης, «εμείς δεν χρησιμοποιήσαμε τα λεφτά του φορολογουμένου ως λάφυρο εξουσίας. Παραδίδουμε υγιή δημόσια οικονομικά παρά τα δισεκατομμύρια στήριξης στην κοινωνία και στους συμπολίτες μας κατά τη διάρκεια των πρόσφατων οικονομικών κρίσεων. Κάτι για το οποίο κατ’ επανάληψη μας κατηγόρησε το ΑΚΕΛ το οποίο λίγες ημέρες μετά μας κατηγορεί για το αντίθετο, για παροχολογία».

«Το οξύμωρο των τοποθετήσεων του ΑΚΕΛ προέρχεται από την απόλυτη σύγχυση να εφαρμόσουν ένα σοβαρό οικονομικό πρόγραμμα αλλά και να κατανοήσουν βασικές οικονομικές έννοιες», υπογραμμίζει.

Ως μέλος της Κυβέρνησης, ως πολιτικό πρόσωπο και ως ΥΠΟΙΚ, ξεκαθαρίζει ο κ. Πετρίδης, «αποτελεί υποχρέωσή μου να τοποθετούμαι πολιτικά. Απαντώ και θα απαντώ στο ΑΚΕΛ επί των καταστροφικών Οικονομικών Πολιτικών που προτείνει, προσπαθώντας ακόμη μια φορά να εμπαίξει την κοινωνία».

«Οι πολιτικές τοποθετήσεις Υπουργών είναι αυτονόητες σε όλες τις σύγχρονες δημοκρατίες και από όλο το πολιτικό προσωπικό. Φυσικά το ΑΚΕΛ επιβεβαιώνει ότι αδυνατεί να κατανοήσει πως λειτουργούν οι Σύγχρονες Δημοκρατίες. Δεν σημαίνει όμως ότι θα καταφέρει να μας φιμώσει», καταλήγει ο Υπουργός Οικονομικών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top