ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρέας Μαυρογιάννης: «Έχουμε το όραμα, το σχέδιο, τους ανθρώπους, για να κάνουμε πράξη τις προσδοκίες των πολλών»

Ανδρέας Μαυρογιάννης: «Έχουμε το όραμα, το σχέδιο, τους ανθρώπους, για να κάνουμε πράξη τις προσδοκίες των πολλών»

Έχουμε το όραμα, έχουμε το σχέδιο, έχουμε τους ανθρώπους για να κάνουμε πράξη τα αιτήματα και τις προσδοκίες των πολλών, ανέφερε στον χαιρετισμό του στη συνεστίαση του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου, στη Δερύνεια ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης.

«Σε αυτές τις εκλογές ο καθένας και η καθεμία από εμάς καλείται να απαντήσει σε ένα και μόνο βασικό ερώτημα: Θέλουμε τα πράγματα να αλλάξουν ή θέλουμε να συνεχίσουμε στην ίδια πορεία με τις ίδιες πολιτικές και με τους ίδιους ανθρώπους», είπε και αναφέρθηκε σε δύο πραγματικότητες, «αυτή που ζούμε όλοι εμείς» και «η εικονική που θέλουν να παρουσιάσουν οι κυβερνώντες».

Ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε πως «το Κυπριακό είναι στάσιμο εδώ και πέντε και πλέον χρόνια. Η διχοτόμηση κερδίζει έδαφος μέρα με την μέρα. Το όνομα της Κύπρου έχει διασυρθεί διεθνώς από μια σειρά σκανδάλων στην οποία η παρούσα διακυβέρνηση πρωταγωνιστεί. Η διαφθορά και η διαπλοκή άπλωσαν πλοκάμια κυβερνητικά πλοκάμια».

Συνεχίζοντας είπε ότι «είναι εμπαιγμός της κυπριακής κοινωνίας να ισχυρίζεται σήμερα ο κ. Χριστοδουλίδης ότι η διαφθορά είναι κάτι μόνιμο αλλά και αόριστο», προσθέτοντας ότι «όσο και να θέλουν οι συνεχιστές του κ. Αναστασιάδη να το αποκρύψουν, η διαφθορά γιγαντώθηκε επί των ημερών τους επειδή πρώτοι αυτοί οι ίδιοι τη διόγκωσαν, την ανέχτηκαν και μέχρι σήμερα την καλύπτουν».

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ. Μαυρογιάννης είπε ότι είναι μια οικονομία με τόσες δυνατότητες με ανθρώπινο δυναμικό προοπτικής, που κουβαλά πλέον το στίγμα των τόσων σκανδάλων», ενώ πρόσθεσε ότι «η καθημερινότητα της κυπριακής κοινωνίας γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη γιατί αφέθηκε εκτεθειμένη στο κύμα της ακρίβειας στην άλωση των εργασιακών δικαιωμάτων στην αδυναμία εξασφάλισης στέγης στους καθηλωμένους μισθούς».

Ο κ. Μαυρογιάννης είπε πως «ο κυπριακός λαός σε αυτές τις Προεδρικές Εκλογές έχει μπροστά του τρεις υποψήφιους αλλά δυο επιλογές. Τρίτη πενταετία Δημοκρατικού Συναγερμού ή πραγματική προοδευτική αλλαγή», προσθέτοντας ότι «η αλλαγή δεν είναι σύνθημα. Είναι κοινωνική απαίτηση και δεν είναι τυχαίο που το 70% της κυπριακής κοινωνίας σε κάθε μέτρηση ζητά αλλαγή. Ζητά ελπίδα και προοπτική για την επανένωση της Κύπρου».

«Έχουμε το όραμα, έχουμε το σχέδιο, έχουμε τους ανθρώπους για να κάνουμε πράξη τα αιτήματα και τις προσδοκίες των πολλών. Έχουμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που έχει στο επίκεντρο του την ανάγκη η Κύπρος να προχωρήσει επιτέλους μπροστά. Να επενδύσει στα πλεονεκτήματα της να αξιοποιήσει τους ανθρώπους της να κάνει βήματα στο μέλλον με νέες ιδέες νέες πολιτικές τολμηρές ριζοσπαστικές ελπιδοφόρες», ανέφερε.

Οι εκλογές θα αναδείξουν ΠτΔ τον Α. Μαυρογιάννη, είπε ο ΓΓ ΑΚΕΛ

Εξάλλου, σε ομιλία του στη Συνεστίαση ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου ανέφερε πως «το τρένο της αλλαγής που ξεκίνησε από τον περασμένο Ιούνη πλησιάζει στο τέρμα. Και αυτό το τέρμα θα είναι θριαμβευτικό για την Κύπρο και τον λαό μας. Γιατί οι εκλογές θα αναδείξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Ανδρέα Μαυρογιάννη και επιτέλους θα αλλάξουμε τα πράγματα στον τόπο θα ανοίξουμε μια νέα σελίδα. Θα βάλουμε τέρμα στα προβλήματα και τα αδιέξοδα που ταλανίζουν την Κύπρο, τη χώρα μας, τον λαό μας, όλους εμάς».

Ανέφερε πως «βρισκόμαστε εδώ πολύ κοντά στην σκλαβωμένη Αμμόχωστο η οποία τα τελευταία χρόνια έχει γίνει στόχος της ενίσχυσης των κατοχικών δεδομένων, και στην Αμμόχωστο έχει κορυφωθεί η αποτυχία της αντιφατικής και λανθασμένης πολιτικής του Νίκου Αναστασιάδη – Συναγερμού» και από αυτή την περιοχή, «στέλνουμε το μήνυμα ότι η αλλαγή έχει ως πρώτον καθήκον να επιδιώξει να πάρει πρωτοβουλίες, να πιέσει τα πράγματα για να λυθεί το κυπριακό να επανενωθεί η Κύπρος, να πάνε οι πρόσφυγες στα σπίτια τους και να μην αγναντεύουμε από μακριά την Αμμόχωστο».

Πρόσθεσε πως «το ίδιο θέλουμε να συμβεί και με τους Κερυνειώτες, τους Μορφίτες με όλους», αναφέροντας ότι υπάρχει η προοπτική για τη λύση, «χρειάζεται κάποιος με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες να σπρώξει τα πράγματα προς τη λύση και αυτός είναι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης γιατί έχει τον σχεδιασμό, έχει το όραμα, έχει τη βούληση, έχει μια μοναδική εμπειρία, την οποία έχει συσσωρεύσει από τις δεκάδες χρόνια που ασχολείται από κοντά με το Κυπριακό και την λύση του».

Ο κ. Στεφάνου ανέφερε πως «η κοινωνία θέλει αλλαγή. Και όλοι εμείς μπορούμε να γίνουμε οι πρωταγωνιστές της αλλαγής. Συνεχίζοντας τη σκληρή δουλειά που έχουμε αρχίσει. Μια δουλειά που αποδίδει αποτελέσματα μια δουλειά η οποία δίνει προοπτική. Αν συνεχίσουμε αυτή την σκληρή και συγκεκριμένη δουλειά στις 12 Φεβρουαρίου, που είναι ο δεύτερος γύρος των Προεδρικών Εκλογών οι κάλπες θα αναδείξουν τον Ανδρέα Μαυρογιάννη Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Η υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη, είπε, «είναι η μοναδική υποψηφιότητα της αλλαγής που συγκεντρώνει σοβαρές πιθανότητες για την νίκη στις Προεδρικές Εκλογές και το μήνυμα είναι καμία ψήφος χαμένη. Όλοι όσοι επιθυμούν την αλλαγή σε τούτο τον τόπο δεν έχουν άλλη πραγματική επιλογή. Η επιλογή είναι του Ανδρέα Μαυρογιάννη».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top