Προεδρικές εκλογές: Αυτή είναι η απόφαση των Οικολόγων για τον δεύτερο γύρο – Το αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας

Προεδρικές εκλογές: Αυτή είναι η απόφαση των Οικολόγων για τον δεύτερο γύρο – Το αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας

Συνεδρίασε σήμερα η Εκλογική Συνδιάσκεψη (Ε.Σ) του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αναφορικά τη θέση του Κινήματος Οικολόγων για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών 2023.

Το αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας είναι το ακόλουθο:

Ανδρέας Μαυρογιάννης :    44,3 %

Νίκος Χριστοδουλίδης:       32,8. % 

Λευκά / Άκυρα:                  21,3 % 

Λευκά / Άκυρα:                  1,6 % 

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν έδωσε την απαιτούμενη από το Καταστατικό, πλειοψηφία του 60%.  Ως εκ τούτου το Κίνημα δεν θα υποστηρίξει υποψήφιο για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Επιπρόσθετα

«Η Εκλογική Συνδιάσκεψη αποφάσισε όπως:

1 Τα μέλη της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης να μην έχουν δημόσια συμμετοχή στην προεκλογική εκστρατεία οποιουδήποτε υποψηφίου για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

2 Επιπλέον καλούνται τα μέλη της ΠΣ να αποφύγουν να συμμετέχουν ενεργά και δημόσια στην ανακήρυξη και στους πανηγυρισμούς των επιτελείων του νικητή των εκλογών».

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ένταση, ανατροπές και αποφάσεις: Οι τρεις εξελίξεις που σημάδεψαν αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο

Ένταση, ανατροπές και αποφάσεις: Οι τρεις εξελίξεις που σημάδεψαν αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο

Μια εβδομάδα γεμάτη πολιτικές εξελίξεις, παρασκήνιο και θεσμικές διεργασίες ολοκληρώθηκε στην Κύπρο, αφήνοντας πίσω της ένα έντονο αποτύπωμα σε τρία διαφορετικά μέτωπα: τις επερχόμενες Βουλευτικές Εκλογές, τις αγροτικές κινητοποιήσεις και την πολύκροτη υπόθεση του «Κράτους Μαφία».

BEST OF TOTHEMAONLINE