ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νουρής για Προεδρικές: «Προσπαθούν να ποδηγετήσουν για στήριξη ΑΚΕΛ»

Νουρής για Προεδρικές: «Προσπαθούν να ποδηγετήσουν για στήριξη ΑΚΕΛ»

Γραπτή δήλωση μέσω της οποίας καταγγέλλει προσπάθεια ποδηγέτησης για στήριξη του ΑΚΕΛ και του υποψηφίου του στις Προεδρικές Εκλογές, Ανδρέα Μαυρογιάννη, εξέδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΔΩ

Αυτούσια η ανακοίνωση του Υπουργού Εσωτερικών:

Με αποκλειστικό γνώμονα την διαφύλαξη της ενότητας της παράταξης και το καλώς νοούμενο συμφέρον της πατρίδας μας, με απόλυτη προσήλωση στις αρχές και αξίες που προτάξαμε καθ’ όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος, κατέληξε σε μια συνειδητά τεκμηριωμένη απόφαση, για κατά συνείδηση ψήφο των φίλων και υποστηρικτών του Δημοκρατικού Συναγερμού στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Η απόφαση μας στηρίχθηκε στο γεγονός ότι, για διαφορετικούς λόγους, κανένας έκ των δύο υποψηφίων δεν είναι δυνατόν να υποστηριχθεί επίσημα από τον Δημοκρατικό Συναγερμό αφού δεν πληρεί τις προϋποθέσεις που το κόμμα θέτει. Αφ’ ενός γιατί τα φαινόμενα αποστασίας δεν μπορούν να επικροτούνται κι αφ’ ετέρου γιατί οι συνέπειες της διακυβέρνησης του ΑΚΕΛ ήταν καταστροφικές για τη χώρα.

Η απόφαση μας συνοδεύτηκε και από την δέσμευση των στελεχών πρώτης γραμμής για αποφυγή δημόσιων δηλώσεων, ώστε αφενός μεν να μην οξυνθεί περαιτέρω το κλίμα και αφετέρου να επιδειχθεί σεβασμός στη βούληση και την κρίση των φίλων και υποστηρικτών μας για να ασκήσουν ανεπηρέαστοι το εκλογικό τους δικαίωμα.

Είναι με τα λύπης μου που παρατηρώ ότι τα τελευταία 24ωρα, στελέχη της παράταξης εργολαβικά προβαίνουν σε δημόσιες τοποθετήσεις, σε μια προσπάθεια ποδηγέτησης των μελών και φίλων του Δημοκρατικού Συναγερμού προσπαθώντας να πεισθούν για την στήριξη του υποψηφίου του ΑΚΕΛ.

Πέραν της παραγνώρισης της συλλογικής δέσμευσης και απόφασης του Πολιτικού Γραφείου, στην προσπάθεια τους επιλεκτικά παραλείπουν να θέσουν τους προβληματισμούς που απετέλεσαν τον λόγο της λήψης απόφασης για να μην στηριχθεί ο Ανδρέας Μαυρογιάννης και οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τους κινδύνους που ελλοχεύει για την χώρα η επαναφορά της αριστεράς στη διακυβέρνηση του τόπου με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δεν είναι δυνατόν το Πολιτικό Γραφείο να αποφασίζει ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα παραμείνει στην αντιπολίτευση χωρίς καμία συμμετοχή στελεχών του στην όποια επόμενη κυβέρνηση και κάποιοι καταστρατηγώντας την απόφαση του συλλογικού οργάνου, να τορπιλλίζουν την ενότητα, υποδεικνύοντας την αναγκαιότητα εκλογής του Ανδρέα Μαυρογιάννη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top