ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Χριστοδουλίδης: «Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να φτάσουμε στον σχηματισμό μιας κυβέρνησης ευρείας κοινωνικής αποδοχής»

Νίκος Χριστοδουλίδης: «Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να φτάσουμε στον σχηματισμό μιας κυβέρνησης ευρείας κοινωνικής αποδοχής»

Όλα όσα αναφέραμε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας θα τα εφαρμόσουμε και αποτελούν το συμβόλαιο μας με τον κυπριακό λαό, δήλωσε ο εκλελεγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφεροντας πως είναι «αισιόδοξος ότι μπορούμε να φτάσουμε στον σχηματισμό μιας κυβέρνησης ευρείας κοινωνικής αποδοχής».

Μιλούσε στο επιτελείο του στη Λάρνακα, το οποίο επισκέφθηκε την Τρίτη το βράδυ για να ευχαριστήσει όλους τους εθελοντές που εργάστηκαν για την εκλογή του, και όπου οι υποστηρικτές του τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα και συνθήματα. Εξέφρασε την ελπίδα σύντομα να έχει συγκεκριμένα αποτελέσματα και συγκεκριμένα ονόματα να ανακοινώσει, σημειώνοντας πως οι ανακοινώσεις θα γίνουν πιο κοντά στην ημερομηνία της 1ης Μαρτίου.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε, ακόμη, πως «ο διάλογος που είχαμε όλο αυτό το διάστημα θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής μας, γιατί αυτός ο διάλογος μόνο έχει να προσφέρει και σε εμάς και στην κοινωνία».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν στα ονόματα που αξιολογεί για το Υπουργικό του Συμβούλιο ενδέχεται να δούμε και άτομο το οποίο κατάγεται από την Λάρνακα, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως «θα υπάρχει παρουσία από όλες τις περιοχές της Κύπρου στην βάση ενός βασικού κριτηρίου. Το κριτήριο είναι η ικανότητα να μπορεί να υπηρετήσει και να εργαστεί για την υλοποίηση του προγράμματος μας και μπορώ να σας πω ότι στην πόλη της Λάρνακας υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι και άνδρες και γυναίκες που μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία σε αυτά τα καθήκοντα», πρόσθεσε.

Στην ομιλία του ο κ Χριστοδουλίδης ανέφερε πως θα είναι Πρόεδρος όλων των Κυπρίων. Σημείωσε πως «από την 1η Μαρτίου κρινόμαστε καθημερινά και θέλουμε να κρινόμαστε καθημερινά από τον κυπριακό λαό. Θέλω να σας υποσχεθώ πως όλα όσα αναφέραμε κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, εμείς θα τα εφαρμόσουμε. Είναι το συμβόλαιο μας με τον κυπριακό λαό», είπε.

«Το δεύτερο το οποίο κράτησα από αυτή την προεκλογική εκστρατεία ως μια πολύ όμορφη ανάμνηση ήταν το γεγονός ότι όλο αυτό το διάστημα όλοι εσείς ανοίξατε τα σπίτια σας με δεχθήκατε, συζητήσαμε μαζί, με βοηθήσατε να αντιληφθώ σαφώς καλύτερα ποια είναι τα προβλήματα, ποιες είναι οι δυσκολίες, ποιες είναι οι προσδοκίες σας από την διακυβέρνηση του τόπου και θέλω σήμερα να σας υποσχεθώ ότι ακριβώς στη βάση των προτεραιοτήτων που εσείς μας αναδείξατε όλο αυτό το διάστημα είναι εμείς που θα κινηθούμε από την 1η Μαρτίου», πρόσθεσε.

Ανέφερε πως «με την παρουσία μου απόψε στην Λάρνακα θέλω να στείλω και ένα μήνυμα. Ένα μήνυμα προς όλες τις πολιτικές ομάδες. Σήμερα είχα συναντήσεις με αρκετούς αρχηγούς πολιτικών κομμάτων αύριο θα έχω με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου, και θα συνεχίσω τις συναντήσεις και τις επόμενες ημέρες μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου ημέρα που θα παρουσιαστώ στην Βουλή των Αντιπροσώπων, να κάνουμε πράξη αυτό που πραγματικά πιστεύω και θα μας βοηθήσει να ανταποκριθούμε σαφώς καλύτερα στις δικές σας προσδοκίες, στον σχηματισμό μιας κυβέρνησης ευρείας κοινωνικής αποδοχής».

«Μιας κυβέρνησης χωρίς αποκλεισμούς, που ήταν κάτι που το υποσχέθηκα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας», είπε, προσθέτοντας πως «ενώνοντας δυνάμεις μπορούμε σαφώς καλύτερα να ανταποκριθούμε σε όλα αυτά που πρέπει να δώσουμε στην κυπριακή κοινωνία. Να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις προκλήσεις οι οποίες δεν έχουν ούτε κομματικό χαρακτήρα ούτε ιδεολογική προέλευση».

Στο επιτελείο του κ. Χριστοδουλίδη στήθηκε πάρτυ από τους υποστηρικτές του στο οποίο συμμετείχαν πολίτες κάθε ηλικίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top