ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεύμα και καύσιμα: Πλησιάζει η λήξη των επιδοτήσεων – Αυξήσεις που θα «κόβουν» την ανάσα - «Πολλά νοικοκυριά στα όρια της οικονομικής τους αντοχής»

Ρεύμα και καύσιμα: Πλησιάζει η λήξη των επιδοτήσεων – Αυξήσεις που θα «κόβουν» την ανάσα - «Πολλά νοικοκυριά στα όρια της οικονομικής τους αντοχής»

Για τις τιμές των καυσίμων αλλά και του ηλεκτρικού ρεύματος μίλησε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτή, Μάριος Δρουσιώτης στο ThemaOnline.

«Οι τιμές των καυσίμων θα είναι περίπου στα ίδια επίπεδα τουλάχιστον για το επόμενο 15νθήμερο. Αν βγουν λίγο πάνω θα πέσουν μετά κάτω. Γενικά θα είμαστε στο σημερινό επίπεδο που έχει 3 εβδομάδες που είναι το ίδιο. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε περισσότερο. Θα είναι 1-1,5 σεντ πάνω ή 1-1,5 σεντ κάτω. Την περασμένη εβδομάδα ήταν 1,5 σεντ πάνω, μετά από τρεις εβδομάδες σταθερότητας έβαλαν 1,5 σεντ πάνω κατά μέσο όρο», είπε συγκεκριμένα.

Σύμφωνα με τον κύριο Δρουσιώτη, αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα είναι το ότι τέλος του μήνα λήγει η επιδότηση στα καύσιμα (8 σεντ το λίτρο) αλλά και στο ηλεκτρικό ρεύμα.

«Η επιδότηση του ρεύματος τώρα είναι περίπου για ένα μέσο νοικοκυριό γύρω στα 70 ευρώ τη διμηνία, που είναι πολλά λεφτά. Εάν δεν ανανεωθούν οι επιδοτήσεις θα είναι άσχημα τα πράγματα. Στα καύσιμα, εάν δεν ανανεωθεί η επιδότηση, αυτόματα 1η του Μάρτη οι τιμές βγαίνουν 8,2 σεντ πάνω το λίτρο», σημείωσε.

«Δεν υπάρχει καμία άλλη λύση πέραν από την επιδότηση», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτή ανέφερε ότι « η μείωση των καυσίμων το τελευταίο εξάμηνο, κρατά πολλά νοικοκυριά στα όρια της οικονομικής τους αντοχής. Εάν αυξηθούν ρεύμα και καύσιμα θα ξεπεραστούν αυτά τα όρια και δεν ξέρουμε τι θα γίνει»

«Θα έχουμε και αυξήσεις σε προϊόντα. Υπάρχει επιδότηση και για επιχειρήσεις για ρεύμα αλλά και για το πετρέλαιο. Τα αυτοκίνητα μεταφοράς των εταιριών και οι μηχανές κάποιων εταιριών λειτουργούν με καύσιμα. Αν βγει 8 σεντ πάνω, τα αυτοκίνητα που μεταφέρουν τα προϊόντα και διανέμουν, ανεβάζουν το κόστος. Όταν αυξάνεται το κόστος των βιομηχανιών, οι βιομηχανίες τα φορτώνουν στους καταναλωτές. Οι τελευταίοι που πληρώνουν πάντα εμείς είμαστε», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, ο κύριος Δρουσιώτης επισήμανε ότι «αν δεν θα ανανεώσουν τις επιδοτήσεις, θα πρέπει να το πουν του κόσμου. Έχει κόσμο που δεν θα το αντέξει. Για ένα μέσο νοικοκυριό είναι 50 ευρώ αύξηση τον μήνα, ρεύμα και καύσιμα»

«Το 2023 γενικά θα είναι καλύτερο από το 2022 νοουμένου ότι θα συνεχιστούν οι επιδοτήσεις του 2022. Εάν δεν συνεχιστούν θα είναι χειρότερο», κατέληξε.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνέρχεται η ΕΚΤ: Πότε αναμένεται η επόμενη μείωση επιτοκίων – Η εικόνα της οικονομίας και η κατάσταση στην Κύπρο

Ηλεκτροδότηση: Πως προκύπτουν οι βλάβες; – Πόσο χρόνο χρειάζεται η αποκατάσταση και πόσο σημαντικό είναι να ενημερώνεται άμεσα η ΑΗΚ

Τον παρακολουθούσε για μέρες σε δρόμο της Λεμεσού – Του έδωσε γροθιά και πρόταξε μαχαίρι εναντίον του

Η προσευχή του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου με θέα τη θάλασσα - Δείτε φωτογραφία

Στάλθηκε μέσω Κύπρου ανθρωπιστική βοήθεια 200 τόνων προς τη ΓάζαΠρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών»

«Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top