ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκάρει περιστατικό με δασκάλα - Έριξε 10χρονο μαθητή από την καρέκλα και τον τραυμάτισε - Τι λέει η ΠΟΕΔ

Σοκάρει περιστατικό με δασκάλα - Έριξε 10χρονο μαθητή από την καρέκλα και τον τραυμάτισε - Τι λέει η ΠΟΕΔ

Αίσθηση ανά το Παγκύπριο προκάλεσε ένα περιστατικό άσκησης βίας κατά 10χρονου μαθητή με ένοχη την δασκάλα του.

Συγκεκριμένα το περιστατικό που σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2018, έγινε την ώρα του μαθήματος, όταν η δασκάλα η οποία νόμιζε ότι ο 10χρονος είχε ζητήσει από συμμαθητή του να μετακινηθεί, τράβηξε την καρεκλά στην οποία καθόταν ο μαθητής, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί.

Μετέπειτα, σύμφωνα με τα ευρήματα της απόφασης του Δικαστηρίου, η δασκάλα άρχισε να τραβά και να σέρνει τον 10χρονο από το αριστερό χέρι για να τον βγάλει έξω από την αίθουσα.

Ο μαθητής, αφού μεταφέρθηκε στις Πρώτες Βοήθειες, διαπιστώθηκε ότι έφερε ήπιο άλγος στις δεξιές πλευρές, εκδορές στο δεξί ώμο και βραχίονα και τρία γδαρσίματα στο κάτω μέρος του αριστερού του χεριού.

Το Δικαστήριο Λεμεσού, που εξέτασε την υπόθεση την Τετάρτη (22/2), έκρινε ένοχη την δασκάλα στο αδίκημα της πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης ενώ ορίστηκε νέα δικάσιμος περί τα τέλη Φεβρουαρίου.

H θέση της ΠΟΕΔ

Μιλώντας για το περιστατικό στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου δήλωσε ότι η ΠΟΕΔ σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται την όποια μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται, ενώ έκανε παράλληλα αναφορά στο γενικότερο μείζον ζήτημα που επείγει και αφορά τα θέματα διαχείρισης περιστατικών παραβατικής συμπεριφοράς μαθητών.

«Όταν δύο παιδιά τσακώνονται ο εκπαιδευτικός πρέπει να σταματήσει το επεισόδιο άρα αναπόφευκτα θα υπάρξει σωματική επαφή και σωματική παρέμβαση για να αποτραπεί τραυματισμός», ανέφερε τονίζοντας ωστόσο ότι το θέμα των περιστατικών παραβατικής συμπεριφοράς μαθητών αγγίζει δύο επίπεδα.

«Το πρώτο είναι το επίπεδο πρόληψης και το δεύτερο είναι της διαχείρισης. Για το επίπεδο της διαχείρισης, που αφορά τον σωστό τρόπος σωματικής παρέμβασης, είμαστε ήδη σε διάλογο με το Υπουργείο Παιδείας για να ξεκαθαρίσει και να γίνει εκμόρφωση των καθηγητών», επεσήμανε.

Την ίδια στιγμή, η κα. Βασιλείου ανέφερε ότι, για να γίνει σωστή διαχείριση των περιστατικών παραβατικής συμπεριφοράς μαθητών, πρέπει να ενισχυθούν οι μηχανισμοί και δομές του Κράτους όπως οι υπηρεσίες εκπαιδευτικής ψυχολογίας, η ομάδα άμεσης παρέμβασης και οι υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις της κα. Βασιλείου:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top