ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από πρωτοστάτης για την κατασκευή του τερματικού σταθμού στο Βασιλικό στο Υπουργείο Ενέργειας – Ποιος είναι ο Γιώργος Παπαναστασίου

Από πρωτοστάτης για την κατασκευή του τερματικού σταθμού στο Βασιλικό στο Υπουργείο Ενέργειας – Ποιος είναι ο Γιώργος Παπαναστασίου

Ένα πολύ καλό γνώστη των ενεργειακών θεμάτων, ο οποίος εργάστηκε για 26 χρόνια στην ΒΡ και ηγήθηκε μιας ευέλικτης ομάδας επαγγελματιών για την κατασκευή του τερματικού σταθμού αποθήκευσης και διαχείρισης ενεργειακών προϊόντων, το οποίο λειτουργεί σήμερα στο Βασιλικό, επέλεξε να διορίσει στο Υπουργείο Ενέργειας, ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Πρόκειται για τον Γιώργο Παπαναστασίου, ο οποίος γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 10 Σεπτεμβρίου 1961.

Είναι νυμφευμένος με τη Γλυκερία Μιχαηλίδου, έχουν ένα γιο τον Ιγνάτιο και κατοικούν στη Λευκωσία.

Είναι Μηχανολόγος Μηχανικός στο επάγγελμα, με πρώτο πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού από το Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Κύπρου, BSc Μηχανολόγου Μηχανικού από το City University του Λονδίνου και MSc in Refrigeration & Air Conditioning από το Kings College του Λονδίνου.

Εργάστηκε για 26 χρόνια στην BP από διάφορες υψηλόβαθμες διευθυντικές θέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και στην Κύπρο, όπου κατείχε μεταξύ άλλων και τη θέση του Προϊσταμένου της Χώρας (“Country Head”).

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, απέκτησε ένα ευρύ φάσμα εμπειρίας στη βιομηχανία ενέργειας (Oil & Gas), συγκεκριμένα στους τομείς Προμηθειών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Supply & Logistics), Υγείας, Ασφάλειας & Περιβάλλοντος, Τεχνικών Διεργασιών, Διαχείρισης, Πωλήσεων & Μάρκετινγκ, Εταιρικής Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης.

Ο Γιώργος διορίστηκε Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της VTT Vasiliko Ltd (VTTV), θυγατρικής της πολυεθνικής VTTI B.V. με έδρα την Ολλανδία, την 1η Οκτωβρίου 2011 όπου ηγήθηκε μιας ευέλικτης ομάδας επαγγελματιών για την κατασκευή του τερματικού σταθμού αποθήκευσης και διαχείρισης ενεργειακών προϊόντων, το οποίο λειτουργεί σήμερα στο Βασιλικό.

Είναι Πρόεδρος του ΔΣ του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης (CYS) και της Κυπριακής Εταιρείας Πιστοποίησης (ΚΕΠ), Πρόεδρος του Κυπρο-Ολλανδικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου του ΚΕΒΕ και Μέλος του ΔΣ της ΟΕΒ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Κλείδωσε» το Υπουργικό Χριστοδουλίδη - Η επίσημη ανακοίνωση - Τα ονόματα

Αύριο η τελετή διαβεβαίωσης Χριστοδουλίδη στη Βουλή, την Τετάρτη αναλαμβάνουν δράση οι νέοι Υπουργοί

Τα πρόσωπα που εμπιστεύτηκε και έδωσε Υπουργεία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης – Οι 14 αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και οι απώλειες

Καθαρά Δευτέρα: Γιατί ονομάστηκε έτσι και τι γιορτάζουμε – Τα έθιμα που «τιμούμε» στην Κύπρο

Αυτός είναι ο λόγος παραίτησης της Ελένης Θεοχάρους από το Κίνημα Αλληλεγγύης

Τουρκοκύπριος επιστήμονας: «Η Κύπρος βρίσκεται υπό τον κίνδυνο ενός μεγάλου σεισμού»

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top