ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένας λεγόμενος βουλευτής ανησυχεί για το Κυπριακό και τη λύση – Καλεί Ακιντζί να διευκρινίσει!

Ένας λεγόμενος βουλευτής ανησυχεί για το Κυπριακό και τη λύση – Καλεί Ακιντζί να διευκρινίσει!

Ανησυχίες εγείρουν οι δηλώσεις του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε, αξιωματούχων της ελληνοκυπριακής πλευράς, και του εκπροσώπου της τουρκοκυπριακής ηγεσίας Μπαρίς Μπουρσού, σύμφωνα με τον λεγόμενο βουλευτή του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Ερσίν Τατάρ, ο οποίος κάλεσε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί να διευκρινίσει ποιος θα λάβει την τελική απόφαση αναφορικά με το Κυπριακό.

Ο Τατάρ ανέφερε ότι δεν μπορεί να ρευστοποιηθεί η διζωνικότητα, ότι η συμφωνία που θα επιτευχθεί θα πρέπει να καταστεί πρωτογενές δίκαιο της ΕΕ, και ότι οι εγγυήσεις της Τουρκίας είναι απαραίτητες, σημειώνοντας ότι κανείς δεν έχει πληροφορηθεί για το τί συμβαίνει.

Στο μεταξύ, η συντονιστική επιτροπή συνδέσμων συνταξιούχων κάλεσε τον Ακιντζί να λύσει τη σιωπή του και να ενημερώσει απευθείας το κοινό, σημειώνοντας ότι η χαρά που εκφράζει η ελληνοκυπριακή πλευρά μετά τις συναντήσεις των ηγετών των δύο κοινοτήτων είναι ανησυχητική.

Η επιτροπή ανέφερε ότι προκαλούν ανησυχία για τη διζωνικότητα οι δηλώσεις του Έιντε ότι οι ηγέτες έχουν συμφωνήσει να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα στην περιουσία, και σημείωσε ότι έχει αντιστραφεί η θέση της τουρκοκυπριακής πλευράς αναφορικά με το θέμα των εγγυήσεων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top