ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακιντζί: «Μετά τη λύση και οι Τ/κ θα είναι Ευρωπαίοι»

Ακιντζί: «Μετά τη λύση και οι Τ/κ θα είναι Ευρωπαίοι»

Η τ/κ κοινότητα θα αποτελέσει μέρος της ΕΕ στο πλαίσιο της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, δήλωσε χθες ο τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

 

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, κ. Ακιντζί αναχώρησε για τις Βρυξέλλες, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς και θα έχει σειρά επαφών με κοινοτικούς αξιωματούχους. Τον κ. Ακιντζί συνοδεύουν ο λεγόμενος υφυπουργός εξωτερικών και μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας Ερχάν Ερτσίν, ο ειδικός «προεδρικός γραμματέας» Τζενκ Γκουρτσάγκ και η συντονιστής για εξωτερικές υποθέσεις Ντενίζ Μπιριντζί.

Σε δηλώσεις κατά την αναχώρησή του, ο κ. Ακιντζί είπε πως στόχος είναι οι καλές σχέσεις με τους θεσμούς της ΕΕ, προσθέτοντας ότι θα έχει εντατικές επαφές.

Όπως είπε, ο στόχος είναι η τ/κ κοινότητα είναι να πάρει τη θέση της αξίζει στους θεσμούς της ΕΕ κάτι που δεν μπορούσε να γίνει εδώ και 11 χρόνια παρά το ναι στο δημοψήφισμα και αυτό θα γίνει εφικτό μετά τη λύση.

Σύμφωνα τον κ. Ακιντζί, επιθυμία της τ/κ κοινότητας είναι η σύνδεση με την ΕΕ ως μια από τις «ίσες πτέρυγες του μελλοντικού ομόσπονδου κράτους, όχι η μειοψηφία κάποιας άλλης οντότητας».

«Ξέρουμε τι θέλουμε. Επιθυμούμε μια διζωνική δικοινοτική ομόσπονδη λύση. Θα είμαστε πολιτικά ίσος εταίρος της λύσης και θα σε αυτό το πλαίσιο θα είμαστε μέρος της ΕΕ», πρόσθεσε.

Ο κ. Ακιντζί επιστρέφει την Παρασκευή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top