ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιλλήκας: Να υπάρξει σεβασμός της ελεύθερης βούλησης του ελληνικού λαού

Λιλλήκας: Να υπάρξει σεβασμός της ελεύθερης βούλησης του ελληνικού λαού

Έκκληση για σεβασμό του ελληνικού λαού ώστε να αποφασίσει ελεύθερα για την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει η χώρα του, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.

«Με τις δηλώσεις τους ουσιαστικά παραβιάζουν την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας και επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα εκβιασμού και πιέσεων πάνω στον ελληνικό λαό. Αυτός δεν είναι σεβασμός στη δημοκρατία», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι οι ηγέτες των ευρωπαϊκών κρατών δεν επέδειξαν την ίδια παρεμβατικότητα όταν πριν από λίγους μήνες διεξαγόταν δημοψήφισμα στην Σκωτία για την ανεξαρτητοποίησή της από την Αγγλία και εκεί σεβάστηκαν και το βρετανικό λαό και το λαό της Σκωτίας.

Όσο περνούν οι μέρες, είπε ο κ. Λιλλήκας, τόσο αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι δεν θα κριθεί μόνο το μέλλον της Ελλάδας από την απόφαση του ελληνικού λαού αλλά θα κριθεί και το μέλλον προφανώς του ευρώ.

Εξέφρασε την προσδοκία να επικρατήσει σύμπνοια, αλληλοκατανόηση και ότι θα αξιοποιηθούν οι επόμενες λίγες ώρες που έχουν απομείνει έτσι ώστε να εξευρεθεί μια λύση που να καθιστά και το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο, αλλά ταυτόχρονα θα οδηγεί και στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται το ελληνικό κράτος για να εκσυγχρονιστεί.

Παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία η Ελλάδα να παραμείνει εντός της ευρζώνης και εντός της ΕΕ. «Θέλουμε μια ευρωπαϊκή Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα θέλουμε και μια ΕΕ που θα σέβεται τους λαούς και θα επιδεικνύει έμπρακτα την αλληλεγγύη της προς τους λαούς της Ευρώπης που αντιμετωπίζουν προβλήματα», είπε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top