ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώτο θέμα οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό αλλά και οι σχέσεις της Ρωσία - Τουρκίας στον Τουρκοκυπριακό Τύπο

Πρώτο θέμα οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό αλλά και οι σχέσεις της Ρωσία - Τουρκίας στον Τουρκοκυπριακό  Τύπο

Η χθεσινή πρώτη συζήτηση επί των ουσιωδών κεφαλαίων στις διαπραγματεύσεις, αλλά και θέματα που αφορούν τα εξαρτημένα άτομα και την αντίδραση Πούτιν στα σχέδια της Τουρκίας για τη Συρία απασχολούν τον τ/κ Τύπο σήμερα. Αναφορά γίνεται επίσης στη σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας των γεωργών, τις καταστατικές αλλαγές στο ΚΚΔ, τις συζητήσεις για το σχηματισμό “κυβέρνησης” στο ΡΤΚ κ.ά.

Η εφημερίδα “Αφρίκα” (Αφρική), με τίτλο “Τελεσίγραφο στην Τουρκία”, γράφει ότι ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε δηλώσεις του στη ρωσική τηλεόραση αντέδρασε σκληρά για τα σχέδια της Τουρκίας για τη Συρία, λέγοντας ότι ασχολείται με θέματα που είναι “μεγαλύτερα από το μπόι της”. Αλλού γράφει ότι άρχισαν οι ουσιαστικές διαπραγματεύσεις και ο Ακιντζί διέψευσε την είδηση “ομοσπονδία με ισχυρή κεντρική διοίκηση”. Σε άλλο θέμα, αναφέρει ότι εκδήλωση διαμαρτυρίας με τα οχήματά τους πραγματοποιούν το πρωί στην κατεχόμενη Λευκωσία οι γεωργοί.

Με τίτλο “Ελπιδοφόρα πρόοδος”, η εφημερίδα “Χαλκίν Σεσί” (Φωνή του λαού) αναφέρεται στη χθεσινή συνάντηση των δύο ηγετών και στις δηλώσεις που ακολούθησαν από τον Έσπεν Μπαρθ Έιντε και τον Μουσταφά Ακιντζί. Αλλού γράφει ότι στο πλαίσιο της εβδομάδας “αστυνομίας” πραγματοποιήθηκε χθες παρέλαση σε πολυσύχναστη λεωφόρο στην κατεχόμενη Λευκωσία και παραθέτει φωτογραφίες από την εκδήλωση. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ανησυχία έχουν προκαλέσει σε περίοικους οι πληροφορίες ότι σε βακούφικη γη στον Άγιο Επίκτητο θα χτιστεί ξενοδοχειακή μονάδα που άρχισαν να μαζεύουν υπογραφές για να σταματήσουν αυτά τα σχέδια.

Η εφημερίδα “Χαβαντίς” (Είδηση) με τίτλο “Όλοι ευτυχισμένοι” αναφέρεται στη χθεσινή συνάντηση των ηγετών και στις δηλώσεις που έγιναν αμέσως μετά από τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ, τον Τ/κ ηγέτη και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Αλλού δημοσιεύει φωτογραφίες από την Ελλάδα και γράφει ότι άρχισαν οι εκδηλώσεις ενόψει του δημοψηφίσματος την Κυριακή, ενώ ο κόσμος σχηματίζει ουρές έξω από τις τράπεζες, τα βενζινάδικα, τα σούπερ μάρκετ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το θέμα της συμπροεδρίας άντρα και γυναίκας βρίσκεται στην ατζέντα του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας.

Με τίτλο “Είμαι πολύ πιο αισιόδοξος από χτες”, η εφημερίδα “Κίπρις” (Κύπρος) αναφέρεται στις δηλώσεις Έιντε χθες μετά τη συνάντηση των ηγετών και γράφει ότι συζητήθηκαν τα θέματα της διακυβέρνησης, του περιουσιακού και του εδαφικού ενώ Ακιντζί και Αναστασιάδης έκαναν πολύ καλές δηλώσεις. Αλλού γράφει ότι ο “βουλευτής” του ΡΤΚ, Ομέρ Καλιοντζού που αναμένεται να πάρει την εντολή σχηματισμού “κυβέρνησης” δήλωσε στην εφημερίδα ότι θα αγκαλιάσουν τα προβλήματα του κόσμου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η “ε/κ διοίκηση” εμπόδισε την πραγματοποίηση στα κατεχόμενα της συνεδρίας του ΔΣ της Ενωμένης Ομοσπονδίας Ενώσεων Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (United Federation of Travel Agents` Associations).

Η εφημερίδα “Γενί Ντουζέν” (Νέα τάξη), με τίτλο “Αντί για φυλακή, ειδικός” αναφέρεται σε δηλώσεις του “βουλευτή” του ΚΚΔ, Μεχμέτ Τσακιτζί, ο οποίος εξηγεί τη “νομοθεσία” που αφορά την ελεγχόμενη ελευθερία εξαρτημένων ατόμων και χρηστών. Αλλού γράφει ότι τα συλλογικά όργανα του ΡΤΚ συζήτησαν χθες το “κυβερνητικό” πρόγραμμα και τα μάτια τώρα είναι στραμμένα στις συζητήσεις για το σχηματισμό συνεργασίας. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ένας μηχανόβιος “αστυνομικός” τραυματίστηκε χθες σοβαρά σε ατύχημα στην κατεχόμενη Λευκωσία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top