ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχεδόν 400 σεισμοπαθείς από την Τουρκία σε νοσοκομεία στα κατεχόμενα - Η κατάσταση υγείας τους

Σχεδόν 400 σεισμοπαθείς από την Τουρκία σε νοσοκομεία στα κατεχόμενα - Η κατάσταση υγείας τους

Στα νοσοκομεία στην κατεχόμενη Λευκωσία και Αμμόχωστο νοσηλεύονται 396 πρόσωπα που τραυματίστηκαν στους σεισμούς στην Τουρκία ή που είναι χρόνιοι πάσχοντες.

Σύμφωνα με την «Κίμπρις Ποστασί», η «υπουργός υγείας», Ιζλέμ Γκιουρτσάγ Άλτουγρα ανέφερε ότι οι περισσότεροι από τους σεισμοπαθείς από την Τουρκία απευθύνθηκαν στα «νοσοκομεία» αφού έφτασαν στους συγγενείς τους που ζουν στα κατεχόμενα με δικά τους μέσα.

Όπως είπε, προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες στους τομείς της χειρουργικής, του τοκετού, των μολυσματικών ασθενειών και σε άλλους τομείς. Μέχρι στιγμής, 396 σεισμοπαθείς έχουν απευθυνθεί στα νοσοκομεία. «Κάποιοι από αυτούς έχουν λάβει θεραπεία σε εξωτερικά ιατρεία, κάποιοι από αυτούς εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και η θεραπεία τους συνεχίζεται. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση όσων νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Μπορώ να πω ότι όλοι τους είναι καλά στην υγεία τους», ανέφερε η κ. Άλτουγρα.

Η «υπουργός υγείας» ανέφερε, επίσης, ότι παρέχεται δωρεάν φαρμακευτική και ψυχολογική υποστήριξη στους σεισμοπαθείς και ότι η ομάδα ελέγχου λοιμώξεων πραγματοποιεί ελέγχους επισκεπτόμενη τις διευθύνσεις όπου διαμένουν όσοι προέρχονται από τη σεισμική ζώνη της Τουρκίας.

Αναφέροντας ότι ολοκληρώθηκαν και οι ελλιπείς εμβολιασμοί των παιδιών των οικογενειών που ήρθαν από την Τουρκία, η κ. Άλτουγρα είπε ότι στα νοσοκομεία της κατεχόμενης Λευκωσίας και της Αμμοχώστου νοσηλεύονται όχι μόνο όσοι τραυματίστηκαν από τους σεισμούς, αλλά και οι σεισμόπληκτοι με χρόνιες ασθένειες.

Η κ. Άλτουγρα αναφέρθηκε επίσης, στη σημασία της παροχής ηθικής στήριξης στους σεισμοπαθείς και στους πληγέντες από το σεισμό και προς αυτή την κατεύθυνση στα κατεχόμενα έχει πλέον τεθεί σε λειτουργία η γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top