ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύπριοι φοιτητές επέβαιναν στο φονικό τρένο στην Ελλάδα - Οι πρώτες πληροφορίες

Κύπριοι φοιτητές επέβαιναν στο φονικό τρένο στην Ελλάδα - Οι πρώτες πληροφορίες

Το ThemaOnline επικοινώνησε τόσο με την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, όσο και με το Υπουργείο Εξωτερικών, σε μια προσπάθεια να μάθει περισσότερες πληροφορίες για το τραγικό συμβάν με τη σύγκρουση Τρένων στα Τέμπη στην Ελλάδα και κατά πόσο υπάρχουν Κύπριοι ανάμεσα στους επιβάτες.

Μέχρι και τις 9:00 το πρωί δεν υπήρχε ενημέρωση για Κύπριους. Ωστόσο τα δεδομένα άλλαξαν λίγα λεπτά αργότερα με πληροφορίες να αναφέρουν για Κύπριους να βρίσκονταν στο φονικό τρένο στην Ελλάδα.

Στο ραδιοφωνική συχνότητα "Τρίτο" ο  Χρίστος Αγαθοκλέους, Κύπριος φοιτητής στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ότι ήταν επιβάτης στο τρένο και ότι καθόταν στα πίσω βαγόνια. Ο φοιτητής ανέφερε ότι είναι καλά στην υγεία του, ενώ δεν γνωρίζει αν στο τρένο υπήρχαν άλλοι Κύπριοι φοιτητές.

Νέα πληροφορία , σύμφωνα με την εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα» αναφέρει ότι δύο Κύπριοι φοιτητές επέβαιναν στα τρένα που συγκρούστηκαν.

Ο οργανωτικός γραμματέας της Προοδευτικής Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Νεοκλέους, ανέφερε ότι έχουν ενημερωθεί για δύο Κύπριους οι οποίοι έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

«Δεν είχαμε απευθείας επικοινωνία μαζί τους». Διευκρίνισε ότι πρόκειται για έναν φοιτητή και μια φοιτήτρια.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές της Ελλάδος ώστε να εξακριβωθεί κατά πόσο στα τρένα που συγκρούστηκαν στα Τέμπη, επέβαιναν και άλλοι Κύπριοι.

Για συγγενείς και φίλους οι οποίοι θα ήθελαν να επικοινωνήσουν με το Υπουργείο Εξωτερικών για να μάθουν ή να ρωτήσουν πληροφορίες σχετικά, μπορούν να αποταθούν στο τμήμα Διαχείρισης Κρίσεων στο 22651295.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκτροχιασμός τρένου στην Ελλάδα: Καταγγελία επιβάτη – Από τον ασύρματο είπαν «πάμε και όπου βγει»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top