ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώτο τεστ κορυφής το Υπουργικό - Έρχονται κι άλλοι διορισμοί

Πρώτο τεστ κορυφής το Υπουργικό - Έρχονται κι άλλοι διορισμοί

Τις λεπτές ισορροπίες που επικρατούν εντός των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη ανέδειξαν οι συσχετισμοί δυνάμεων κατά τον κατατρισμό του πρώτου υπουργικού συμβουλίου, το οποίο από σήμερα Τετάρτη 1η Μαρτίου διορίζεται και αναλαμβάνει καθήκοντα.

Παρά την πλειοψηφία των υπουργών που διαθέτει ή που πιστώνονται στο ΔΗΚΟ, στο κόμμα του Νικόλα Παπαδόπουλου επικρατεί δυσαρέσκεια για τις επιλογές που έγιναν. Η μη υπουργοποίηση της Αναστασίας Παπαδοπούλου έφερε γκρίνια γιατί ήταν το αποτέλεσμα των ενστάσεων που ηγέρθηκαν από πλευράς ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ.

Στην ΕΔΕΚ, και πιο συγκεκριμένα χρεώνεται επίσης ο μη διορισμός του Τάσου Γιασεμίδη στο αξίωμα του υπουργού Οικονομικών.

Οι πληροφορίες φέρουν τον Τάσο Γιασεμίδη να υπέβαλε μάλιστα την παραίτησή του την Παρασκευή από την εταιρεία στην οποία εργάζεται. Ωστόσο, ο αντίλογος υποστηρίζει ότι και οι δύο περιπτώσεις δεν καρποφόρησαν λόγω άλλων επαγγελματικών κωλυμάτων. Στην Αναστασία Παπαδοπούλου προτάθηκε άλλο αξίωμα, το οποίο απέρριψε. Παράπονα έχουν και στην ΕΔΕΚ, γιατί δεν εκπροσωπείται στο υπουργικό συμβούλιο και το μόνο άτομο που πιστώνεται στο κόμμα είναι η Επίτροπος Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου. Αξιο λόγου είναι το γεγονός ότι την υπουργοποίηση στο Άμυνας, του πρώην βουλευτή και στελέχους του ΕΥΡΩΚΟ και μετέπειτα Αλληλεγγύης, Μιχάλη Γιωργάλλα, πρότεινε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος. Η υπουργοποίηση Γιωργάλλα προκάλεσε την αντίδραση της Ελένης Θεοχάρους, η οποία παραιτήθηκε από την προεδρία της Αλληλεγγύης.

Ζηλευτές θέσεις

Πέραν των υπουργών και άλλων κρατικών αξιωματούχων που διορίζονται επισήμως σήμερα, υπάρχουν και αρκετές άλλες ζηλευτές θέσεις με πολλούς μνηστήρες, όπως του Επιτρόπου του Πολίτη (πρώην επιτρόπου Εθελοντισμού) στην οποία υπηρετούσε ο Παναγιώτης Σεντώνας, του Επιτρόπου Προεδρίας (Φώτης Φωτίου) και του Επιτρόπου Ορεινών Περιοχών (Κώστας Χαμπιαούρης). Επίσης, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα διορίσει νέο επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών σε αντικατάσταση του πρέσβη, Κυριάκου Κούρου, ενώ το ενδιαφέρον πολλών συγκεντρώνουν δύο πρεσβευτικές θέσεις, στην Αθήνα και στην Υπάτη Αρμοστεία της Δημοκρατίας στο Λονδίνο. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης βρίσκεται σε αναζήτηση και του νέου διαπραγματευτή της Ελληνοκυπριακής πλευράς για το Κυπριακό, αφού ο προσκείμενος στο ΑΚΕΛ, Μενέλαος Μενελάου δεν θα συνεχίσει.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίνουν διαβεβαίωση και «σηκώνουν» μανίκια οι νέοι Υπουργοί – Το πρόγραμμα και το τελετουργικό

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top