ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγκύπριες Εξετάσεις 2023: Αρχίζει η Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή

 Παγκύπριες Εξετάσεις 2023: Αρχίζει η Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή

Αρχίζει σήμερα Τετάρτη, και ώρα 11:00, και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023, και ώρα 6:00 μ.μ., η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων για συμμετοχή στις Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης (ΠΕΠ) 2023 για εισαγωγή στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Κύπρου, στις Στρατιωτικές Σχολές και στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Ελλάδας.

Κατά την πιο πάνω χρονική περίοδο, οι υποψήφιοι θα μπορούν να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, να δημιουργήσουν την αίτησή τους, να την επεξεργαστούν, να την τροποποιήσουν όσες φορές επιθυμούν και να την υποβάλουν.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για τις Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης 2023 θα βρίσκεται στον επίσημο ιστότοπο της Υπηρεσίας Εξετάσεων (http://www.moec.gov.cy/ypexams) και η είσοδος σε αυτήν θα μπορεί να γίνεται από οποιονδήποτε ηλεκτρονικό υπολογιστή, δεδομένου ότι υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Εξάλλου, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης (https://panexams.moec.gov.cy) ο Οδηγός Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης 2023 με όλες τις πληροφορίες που αφορούν τις εν λόγω εξετάσεις.

Oι Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης 2023 αρχίζουν στις 9 Ιουνίου, με το μάθημα των Νέων Ελληνικών, και ολοκληρώνονται στις 29 Ιουνίου 2023, σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο είχε ανακοινώσει πρόσφατα το Υπουργείο Παιδείας.

Όλες οι πληροφορίες που αφορούν στις Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης 2023, βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Εξετάσεων (https://panexams.moec.gov.cy/index.php/el/).

Στο μεταξύ, η Υπηρεσία Εξετάσεων κατά την περίοδο ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων, ήτοι από 1 - 13 Μαρτίου 2023, καθημερινά, συμπεριλαμβανομένων και Σαββατοκύριακων, μεταξύ των ωρών 9:00 π.μ. και 7:00 μ.μ., θα λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο (Τηλ.: 22582933 / 22582934) για υποστήριξη των ενδιαφερομένων σχετικά με τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Η Υπηρεσία Εξετάσεων καλεί, επίσης, τους υποψήφιους να απευθύνονται στον/την καθηγητή/τρια Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής (ΣΕΑ) του Σχολείου τους ή στα Κεντρικά Γραφεία της Υπηρεσίας Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής του ΥΠΑΝ (Τηλ. 22800931) ή στα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής σε εργάσιμες μέρες και ώρες για παροχή Συμβουλευτικής/Καθοδήγησης όσον αφορά στις επιλογές κλάδων σπουδών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίνουν διαβεβαίωση και «σηκώνουν» μανίκια οι νέοι Υπουργοί – Το πρόγραμμα και το τελετουργικό

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Λαμπάδιασαν» οχήματα τα ξημερώματα – Βρίσκονταν σταθμευμένα σε ανοικτό πάρκινγκ– Εξετάζεται και εμπρησμός

Απίστευτη απάτη - 58χρονος πείστηκε να επενδύσει σε εταιρεία που θα έμπαινε σε χρηματιστήριο – Το ποσό που «έκανε φτερά»

Καιρός: «Τα ‘χει παίξει» - Καλημέρα με λιακάδα, καλό μεσημεράκι με νεφώσεις και μεμονωμένες βροχές

Ακτοπλοϊκή σύνδεση: Εξαντλήθηκαν οι κρατήσεις γι' αυτούς τους μήνες - Το πρόγραμμα, οι τιμές και οι νέες υπηρεσίες

Φοιτητική Χορηγία: Σταδιακή η καταβολή – Ποιες αιτήσεις εξετάζονται τώρα – Όλες οι πληροφορίες

Ηλίας Γκότσης: Δεν μου λείπει η τηλεόραση – Ξέρω ότι θα πάω απλά να κάνω τη «γλάστρα»Στη μάχη οι Αρχηγοί για την τελική συσπείρωση - Σύγκρουση Νικόλα-Αννίτας – Η πάλη ΔΗΚΟ-ΕΛΑΜ για την τρίτη θέση

Στη μάχη οι Αρχηγοί για την τελική συσπείρωση - Σύγκρουση Νικόλα-Αννίτας – Η πάλη ΔΗΚΟ-ΕΛΑΜ για την τρίτη θέση

Oι Αρχηγοί των μεγάλων κομμάτων ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ μπαίνουν τις τελευταίες ώρες στην «αρένα», για την τελική μάχη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top