ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Νέα καταγγελία για ιατρική αμέλεια – 34χρονος είχε πόνους στην καρδιά, του χορήγησαν παυσίπονα και απεβίωσε

Νέα καταγγελία για ιατρική αμέλεια – 34χρονος είχε πόνους στην καρδιά, του χορήγησαν παυσίπονα και απεβίωσε

Νέα καταγγελία για ενδεχόμενη ιατρική αμέλεια, διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού. Πρόκειται για 34χρονο από τη Λεμεσό, ο οποίος απεβίωσε την περασμένη Τετάρτη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε η εκπομπή του OMEGA «Ενημέρωση Τώρα», η οικογένεια του άτυχου Χρίστου Παύλου προσέφυγε στη δικαιοσύνη καταγγέλλοντας ιατρική αμέλεια η οποία ενδέχεται να επέφερε και τον πρόωρο χαμό του.

Όπως μεταδόθηκε, ο άτυχος 34χρονος υπέφερε έντονα, τις τελευταίες μέρες πριν επέλθει το μοιραίο γεγονός, από πόνους στην καρδιά.

Επισκέφθηκε τον προσωπικό του ιατρό ο οποίος όμως τον καθησύχασε και σύμφωνα με την καταγγελία, του χορήγησε παυσίπονα (μυοχαλαρωτικά) και ακολούθως τον αποδέσμευσε.

Λίγες ώρες μετά ο 34χρονος, υπέστη έμφραγμα, κάτι που οδήγησε και στο θάνατό του.

Όπως καταγγέλλει η οικογένεια, η χορήγηση μυοχαλαρωτικών στον 34χρονο από τον προσωπικό του ιατρό, ήταν η αιτία για την πρόκληση εμφράγματος και για το θάνατό του.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, αφού επιβεβαίωσε την καταγγελία, ανέφερε πως η μητέρα του άτυχου Χρίστου μετέβη στο ΤΑΕ και κατήγγειλε τον προσωπικό ιατρό του γιου της για ενδεχόμενη ιατρική αμέλεια.

Όπως είπε, «σήμερα αναμένεται να γίνει η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού για να μπορέσουμε να διαπιστώσουμε μαζί με τους ιατροδικαστές τα ακριβή αίτια θανάτου και θα διερευνηθεί ο ισχυρισμός για ιατρική αμέλεια».

«Θα ζητηθεί και η συμβολή του ΟΚΥπΥ για διορισμό ανεξάρτητου ιατρικού λειτουργού, ο οποίος θα βοηθήσει στο έργο της Αστυνομίας», πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κυριάκου.

Δείτε τις πληροφορίες και τις δηλώσεις του Υπεύθυνου του ΤΑΕ Λεμεσού στο βίντεο:

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Προσωπικών Ιατρών, Ανδρέας Πολυνείκης, ανέφερε στο «Ενημέρωση Τώρα» πως «η οικογένεια έχει απόλυτο δίκαιο ότι ο ασθενής επισκέφθηκε τον γιατρό και δυστυχώς δεν έγινε η διάγνωση που έπρεπε να γίνει».

Εξέφρασε την ίδια ώρα τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια, εκ μέρους, όπως είπε, «όλων των προσωπικών ιατρών, όχι μόνο της Πρωτοβάθμιας, αλλά ολόκληρου του συστήματος, το οποίο απέτυχε να βοηθήσει κάποιον στην πρώτη γραμμή».

Όλες οι δηλώσεις του στο βίντεο:

Σημειώνεται πως, ο άτυχος Χρίστος θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία, αύριο Σάββατο, 11/03/23.

Όσα κατέδειξε η νεκροτομή 

Η νενομισμένη νεκροτομή που διενεργήθηκε στη σορό του 34χρονου από τον ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους, κατέδειξε ότι ο θάνατος του προήλθε από ρήξη καρδιάς.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top