ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της επίσκεψης ΠτΔ στην Αθήνα - Οι επαφές και οι ανακοινώσεις

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της επίσκεψης ΠτΔ στην Αθήνα - Οι επαφές και οι ανακοινώσεις

Με ειδική εκδήλωση προς τιμήν των 12 πρωτεργατών του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ, ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα της σημερινής μέρας περιλάμβανε συναντήσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Σε όλες τις συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, επαναβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία Κύπρου και Ελλάδας και τέθηκαν οι βάσεις για περαιτέρω ενίσχυση της.

Επίσης, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είχε την ευκαιρία να αναπτύξει και να αναλύσει την πρόταση του για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στις προσπάθειες άρσης του αδιεξόδου εν πρώτοις και επίλυσης του Κυπριακού.

Η πρόταση του κ. Χριστοδουλίδη έτυχε θετικής ανταπόκρισης από πλευράς Αθήνας και προς την κατεύθυνση αυτή συμφωνήθηκαν τα επόμενα βήματα μέχρι τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εντός Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της οποίας τόσο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης όσο και ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης θα αναπτύξουν την πρόταση αυτή.

Δείτε όσα έχουν συμβεί:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top