Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της επίσκεψης ΠτΔ στην Αθήνα - Οι επαφές και οι ανακοινώσεις

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της επίσκεψης ΠτΔ στην Αθήνα - Οι επαφές και οι ανακοινώσεις

Με ειδική εκδήλωση προς τιμήν των 12 πρωτεργατών του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ, ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα της σημερινής μέρας περιλάμβανε συναντήσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Σε όλες τις συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, επαναβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία Κύπρου και Ελλάδας και τέθηκαν οι βάσεις για περαιτέρω ενίσχυση της.

Επίσης, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είχε την ευκαιρία να αναπτύξει και να αναλύσει την πρόταση του για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στις προσπάθειες άρσης του αδιεξόδου εν πρώτοις και επίλυσης του Κυπριακού.

Η πρόταση του κ. Χριστοδουλίδη έτυχε θετικής ανταπόκρισης από πλευράς Αθήνας και προς την κατεύθυνση αυτή συμφωνήθηκαν τα επόμενα βήματα μέχρι τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εντός Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της οποίας τόσο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης όσο και ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης θα αναπτύξουν την πρόταση αυτή.

Δείτε όσα έχουν συμβεί:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE