ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαιρετικά μεγάλος ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών προειδοποιεί το Τμήμα Δασών

Εξαιρετικά μεγάλος ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών προειδοποιεί το Τμήμα Δασών

O κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών είναι εξαιρετικά μεγάλος, αναφέρει, σε ανακοίνωσή του με αφορμή τις επικρατούσες συνθήκες καύσωνα, το Τμήμα Δασών.

Σημειώνει ότι για την αποτελεσματική προστασία του δασικού πλούτου, εκτός των αυξημένων μέτρων πυροπροστασίας που λαμβάνονται από το Τμήμα Δασών, σημαντική είναι και η συμβολή του κοινού.

Το Τμήμα Δασών προτρέπει το κοινό όπως κατά τις διάφορες δραστηριότητες του στις εξοχικές κατοικίες και στο ύπαιθρο γενικότερα, αποφεύγει τη χρήση φωτιάς και εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων που παράγουν σπινθήρες ή φλόγα.

Αναφέρει, επίσης, ότι η ρίψη αναμμένων αποτσίγαρων ή σπίρτων κατά τη διακίνηση στην ύπαιθρο και τις δασικές περιοχές πρέπει να αποφεύγεται.

Τέλος, το Τμήμα Δασών καλεί όποιον αντιληφθεί καπνό ή φωτιά, μέσα ή κοντά στο δάσος να ενημερώσει χωρίς καμιά καθυστέρηση τον πλησιέστερο Δασικό Σταθμό ή να τηλεφωνήσει στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή  στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top