Εξαιρετικά μεγάλος ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών προειδοποιεί το Τμήμα Δασών

Εξαιρετικά μεγάλος ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών προειδοποιεί το Τμήμα Δασών

O κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών είναι εξαιρετικά μεγάλος, αναφέρει, σε ανακοίνωσή του με αφορμή τις επικρατούσες συνθήκες καύσωνα, το Τμήμα Δασών.

Σημειώνει ότι για την αποτελεσματική προστασία του δασικού πλούτου, εκτός των αυξημένων μέτρων πυροπροστασίας που λαμβάνονται από το Τμήμα Δασών, σημαντική είναι και η συμβολή του κοινού.

Το Τμήμα Δασών προτρέπει το κοινό όπως κατά τις διάφορες δραστηριότητες του στις εξοχικές κατοικίες και στο ύπαιθρο γενικότερα, αποφεύγει τη χρήση φωτιάς και εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων που παράγουν σπινθήρες ή φλόγα.

Αναφέρει, επίσης, ότι η ρίψη αναμμένων αποτσίγαρων ή σπίρτων κατά τη διακίνηση στην ύπαιθρο και τις δασικές περιοχές πρέπει να αποφεύγεται.

Τέλος, το Τμήμα Δασών καλεί όποιον αντιληφθεί καπνό ή φωτιά, μέσα ή κοντά στο δάσος να ενημερώσει χωρίς καμιά καθυστέρηση τον πλησιέστερο Δασικό Σταθμό ή να τηλεφωνήσει στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή  στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στην Κύπρο οι δέκα Αμερικανοί εμπειρογνώμονες για τις φωτιές - Πιάνουν άμεσα δουλειά

Στην Κύπρο οι δέκα Αμερικανοί εμπειρογνώμονες για τις φωτιές - Πιάνουν άμεσα δουλειά

Η αμερικανική Πρεσβεία στη Λευκωσία καλωσόρισε στην Κύπρο τους δέκα εμπειρογνώμονες από τις ΗΠΑ που θα διερευνήσουν και θα αξιολογήσουν, κατόπιν αιτήματος της Λευκωσίας, τη διαχείριση της πυρκαγιάς στην ορεινή Λεμεσό, εξαίροντας τη συνεργασία ΗΠΑ-Κύπρου ως εταίρων που "αλληλοϋποστηρίζονται σε περιόδους κρίσης".