Προς ολοταχώς για την ένωση κατεχομένων με ελεύθερες περιοχές στο θέμα της ηλεκτρικής ενέργειας

Προς ολοταχώς για την ένωση κατεχομένων με ελεύθερες περιοχές στο θέμα της ηλεκτρικής ενέργειας

Πρόοδος σημειώνεται στο θέμα της σύνδεσης των συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ των κατεχομένων και των ελεύθερων περιοχών, δήλωσε ο Ανώτερος Διευθυντής του ΚΕΒΕ Λεωνίδας Πασχαλίδης.

“Τα πράγματα προχωρούν για να γίνει η σύνδεση”, είπε ο κ. Πασχαλίδης, ο οποίος εξήγησε ότι προχωρούν οι τεχνικές εργασίες που αφορούν κυρίως θέματα υποδομής.

Είπε ακόμη ότι “στο παρόν στάδιο θα είναι δύο οι συνδέσεις” των κατεχομένων με τις ελεύθερες περιοχές.

Αναφέροντας ότι η σύνδεση με τα κατεχόμενα μετά την έκρηξη στο Μαρί ήταν προσωρινή και για αυτό αποσυνδέθηκε, ο κ. Πασχαλίδης εξήγησε ότι “θα επανασυνδεθούμε, αλλά με ασφαλή αυτή τη φορά τρόπο”.

Όσον αφορά τη διαλειτουργικότητα των κινητών τηλεφώνων, ο κ. Πασχαλίδης περιορίστηκε να πει ότι “συνεχίζονται οι επαφές και οι συνομιλίες”.

“Εκείνο που προσπαθούμε να κάνουμε ως προσωρινή λύση μέχρι την επίλυση του Κυπριακού είναι τα κινητά τηλέφωνα να λειτουργούν όταν οι Ε/κ βρίσκονται στα κατεχόμενα και όταν οι Τ/κ βρίσκονται στις ελεύθερες περιοχές”, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η δεύτερη ανάγνωση της ομιλίας του Προέδρου Χριστοδουλίδη στον ΟΗΕ – Οι δύο άξονες και η απάντηση στον Ερντογάν και το «α λα καρτ» διεθνές δίκαιο

Η δεύτερη ανάγνωση της ομιλίας του Προέδρου Χριστοδουλίδη στον ΟΗΕ – Οι δύο άξονες και η απάντηση στον Ερντογάν και το «α λα καρτ» διεθνές δίκαιο

Η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κινήθηκε γύρω από το Κυπριακό, την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, αλλά και τον ευρύτερο γεωπολιτικό ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE