ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγαλύτερες μειώσεις στις τιμές των καυσίμων αναμένουν οι καταναλωτές

Μεγαλύτερες μειώσεις στις τιμές των καυσίμων αναμένουν οι καταναλωτές

Μειώσεις στις τιμές των καυσίμων της τάξης του 2% αναμένονται στην Κύπρο, με το Σύνδεσμο Καταναλωτών να σημειώνει ότι η μείωση είναι κατά πολύ μικρότερη από το αναμενόμενο ποσό μείωσης, με βάση και τις μειώσεις στις τιμές της πρώτης ύλης, η οποία διεθνώς συνεχίζει να ακολουθεί πτωτική πορεία.

Σε ανακοίνωση, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι οι συνθήκες στον τομέα της τιμολόγησης των καυσίμων κίνησης έχουν φέρει τους καταναλωτές σε τέτοια θέση, "ώστε να παρακολουθούν τόσο τις τιμές του βαρελιού αργού πετρελαίου όσο και τη διακύμανση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ έναντι του αμερικάνικου δολαρίου, σε μια προσπάθεια να καταλάβουν αν θα υπάρξουν μειώσεις και πότε".

"Η πραγματικότητα στην Κύπρο είναι ότι από τα μέσα Ιανουαρίου μέχρι και τις αρχές του Αυγούστου οι τιμές των καυσίμων κίνησης έτυχαν αυξήσεων περίπου €0.20, ενώ σήμερα αναμένονται μειώσεις κοντά στα €0.02 και όχι σε όλα τα είδη των καυσίμων", αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Σύνδεσμος Καταναλωτών κάνει λόγο για `ακατανόητο` σύστημα τιμολόγησης το οποίο δεν επιτρέπει στους πολίτες να έχουν ακριβή εικόνα για τις μειώσεις στις τιμές των διυλισμένων καυσίμων.

"Οι εταιρείες μπορεί να έχουν κάθε λόγο να κρατούν τις τιμές αυτές μυστικές, αλλά διαφωνούμε με την πολιτική του ΥΕΕΒΤ, το οποίο θα μπορούσε να είχε εξασφαλίσει άδεια να δημοσιεύει τουλάχιστο τις προ τριμηνίας τιμές Platts, για να μπορούν οι καταναλωτές να έχουν μια καλύτερη εικόνα", αναφέρει η ανακοίνωση του Συνδέσμου.

Περαιτέρω ζητείται από τον Υπουργό Ενέργειας να τηρήσει τις δεσμεύσεις του. "Ο κος Υπουργός ενώπιον της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής όσο και δημόσια δήλωσε ότι τα παρατηρητήρια τιμών θα μπορούν να δίνουν «ζωντανά» τις τιμές των καυσίμων από όλα τα πρατήρια καυσίμων σε παγκύπρια βάση, εντός Ιουλίου. Ο Ιούλιος έχει παρέλθει και το σύστημα βρίσκεται ακόμα σε «δοκιμαστικό περιβάλλον» όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου", αναφέρεται.

Όπως καταγγέλλει ο Σύνδεσμος, συνεχίζουμε να έχουμε σε τιμές προ φόρων,  "πέραν των €0.03 ακριβότερα καύσιμα από τον μέσο όρο της ΕΕ, σύμφωνα και με το εβδομαδιαίο έντυπο επισκόπησης καυσίμων που εκδίδει το ΥΕΕΒΤ".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top