ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χ. Πίπης: «Σφάχτηκαν 25.000 μικρά ζώα για το πασχαλινό τραπέζι»

Χ. Πίπης: «Σφάχτηκαν 25.000 μικρά ζώα για το πασχαλινό τραπέζι»

Γύρω στα 25.000 μικρά μηρυκαστικά σφάχτηκαν για τις ανάγκες της αγοράς για το Πάσχα και πάνω από 2.750 εισήχθηκαν από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε ο Διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, Χριστόδουλος Πίπης, ο οποίος συνόδευε τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Πέτρο Ξενοφώντος, κατά τη διάρκεια επιθεωρήσεων σε υπεραγορές της Λευκωσίας τη Μεγάλη Πέμπτη.

Ο κ. Πίπης ανέφερε ότι όσον αφορά τις σφαγές των ζώων φέτος παρατηρήθηκε ελαφρά μείωση, σε σχέση με πέρσι. Λαμβανομένου όμως υπόψη και των διακινήσεων που έχουν γίνει από χώρες της ΕΕ, «είμαστε σχεδόν στα ίδια με πέρσι επίπεδα, όσον αφορά τον αριθμό των ζώων που έχουν σφαχτεί και τον αριθμό των σφάγιων, τα οποία έχουν διακινηθεί».

«Οι σφαγές θα συνεχιστούν μέχρι και το μεγάλο Σάββατο, οπότε αναμένεται να υπάρξει η κάλυψη των αναγκών του κόσμου, ενόψει και του πασχαλινού τραπεζιού», σημείωσε.

Ανέφερε επίσης ότι οι έλεγχοι εντατικοποιήθηκαν από τις 8 Απριλίου και θα συνεχιστούν μέχρι τις 22 σε εντατική μορφή, «χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παύουν να γίνονται έλεγχοι ρουτίνας τις άλλες χρονικές περιόδους του έτους».

«Τις περιόδους των εορτών, λόγω του ότι η ζήτηση είναι αυξημένη και η δραστηριοποίηση των υπηρεσιών του κράτους από πλευράς διασφάλισης της ποιότητας και της καταλληλόλητας των προϊόντων είναι αντίστοιχα εντατικοποιημένη, με σκοπό να διασφαλιστεί ότι θα διατεθούν κατάλληλα προϊόντα και ασφαλή για τους καταναλωτές και εφαρμογή οποιωνδήποτε αθέμιτων πρακτικών στην αγορά», διευκρίνισε.

Ερωτηθείς αν από τους ελέγχους που έγιναν χρειάστηκε να αποσυρθούν προϊόντα, ανέφερε ότι έχουν υπάρξει δύο κατασχέσεις, μία σε σφαγείο, που οφειλόταν σε τραυματισμούς των ζώων, μωλωπισμούς και υδραιμία, που καταλήγουν να χαρακτηρίζουν τα προϊόντα ως ακατάλληλα για κατανάλωση και η κατάσχεση δύο σφάγιων σε συγκεκριμένο κρεοπωλείο, λόγω του ότι δεν έφεραν τη νενομισμένη σήμανση, όπου και έγινε καταγγελία του συγκεκριμένου κρεοπωλείου στην αστυνομία για να προχωρήσει με δικαστική υπόθεση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top