ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Προσπάθησαν να περάσουν μεθαμφεταμίνη από το αεροδρόμιο Λάρνακας - Τους τσάκωσαν οι Αρχές

Προσπάθησαν να περάσουν μεθαμφεταμίνη από το αεροδρόμιο Λάρνακας - Τους τσάκωσαν οι Αρχές

Διατάγματα κράτησης επτά ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον των τριών προσώπων για  την υπόθεση παράνομης εισαγωγής σχεδόν 5 κιλών μεθαμφεταμίνης, προς διευκόλυνση των ανακρίσεων σύμφωνα με τον Υποδιοικητή της ΥΚΑΝ Στέλιο Σεργίδη, ο οποίος σημείωσε πως στόχος είναι η παρεμπόδιση εισαγωγής ναρκωτικών στην Κύπρο.

Για την υπόθεση είπε, καταζητείται ακόμη ένα άτομο.  

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ με αφορμή και την σύλληψη τριών προσώπων για υπόθεση παράνομης εισαγωγής σχεδόν 5 κιλών μεθαμφεταμίνης, ο κ. Σεργίδης ανέφερε πως στόχος της ΥΚΑΝ είναι η παρεμπόδιση ναρκωτικών στην Κύπρο από τις πηγές που εισάγονται, προσθέτοντας πως αυτές οι πηγές είναι τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, η μεταφορά δεμάτων από ιδιωτικές εταιρείες και τα ταχυδρομεία.

Η ΥΚΑΝ, πρόσθεσε, βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με άλλες αρμόδιες υπηρεσίες για αυτό το σκοπό. Αντιλαμβάνεστε, είπε, «ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από όλες τις υπηρεσίες για να αναχαιτίσουμε αυτό το φαινόμενο».

Αναφερόμενος στο περιστατικό παράνομης εισαγωγής ναρκωτικών είπε πως στις 15 Απριλίου αφίχθηκε μέσω αεροδρομίου Λάρνακας από Ευρωπαϊκή χώρα και κατασχέθηκε από τις τελωνιακές αρχές πακέτο εντός του οποίου υπήρχαν τρεις μηχανές ποδόλουτρων και εντός του οποίου υπήρχαν συνολικά έξι συκευασίες μεθαμφεταμίνης συνολικού μεικτού βάρους 4 κιλών και 990 γραμμαρίων με συγκεκριμένο παραλήπτη.

Στα πλαίσια συντονισμένης επιχείρησης ναρκωτικών της ΥΚΑΝ και στην προσπάθεια παραλαβής των ναρκωτικών από τον αναφερόμενο παραλήπτη στις 18 Απριλίου μετέβησαν τα μέλη της ΥΚΑΝ στο σημείο παραλαβής όπου έφτασε ένα όχημα στο οποίο επέβαιναν τρία πρόσωπα και παρέλαβαν το πακέτο.

Ο κ. Σεργίδης σημείωσε πως  αφού ο ένας εξ αυτών υπέγραψε τα έγγραφα παραλαβής συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα. Κατά την διάρκεια της σωματικής έρευνας που διενεργήθηκε στους πιο πάνω ο ένας προέβαλε αντίσταση και συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της παρεμπόδισης οργάνωντης τάξης και την νόμικη εκτέλεση του καθήκοντος του.

Ανακρινόμενοι και οι τρεις αφού μεταφέρθηκαν στα κρατητήρια της ΥΚΑΝ αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμειξη, είπε ο κ. Σεργίδης.

Τα τρία πρόσωπα τελούν υπό επταήμερη προσωποκράτηση.

Οι εξετάσεις για την υπόθεση συνεχίζονται. 

Υπό κράτηση 41χρονη για υπόθεση πλαστοπροσωπίας

Υπόθεση πλαστοπροσωπίας διερευνά η Αστυνομία στην Πάφο εναντίον 41χρονης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Νικολάου, στις 18 Απριλίου στις 12:00 στο Τμήμα Αναχωρήσεων παρουσιάστηκε γυναίκα, η οποία παρουσίασε βελγικό δελτίο ταυτότητας με σκοπό να ταξιδέψει στη Γαλλία.

Όπως διαπιστώθηκε κατά τον διαβατηριακό έλεγχο το μεν έγγραφο που παρουσιάστηκε ήταν γνήσιο, όμως το πρόσωπο που απεικονίζονταν στο δελτίο ταυτότητας ήταν διαφορετικό απ’ αυτό που το παρουσίασε.

Ανακρινόμενη η γυναίκα παραδέχτηκε πως πρόκειται για άλλο πρόσωπο από αυτό το οποίο αναφέρεται στην ταυτότητα.

Ακολούθως αυτή συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση. 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top