ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάθημα «κυπριακό» σε πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης

Μάθημα «κυπριακό» σε πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης

Το Κυπριακό θα είναι μεταξύ των μαθημάτων που περιλαμβάνονται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ιδρύματος Νεολαίας Τουρκίας (TÜGVA) “Ακαδημία Νέων Διπλωματών” που αρχίζει σήμερα στην Κωνσταντινούπολη και μεταξύ των καθηγητών θα είναι και ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ με την ιδιότητα του πρώην “προέδρου” του ψευδοκράτους.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του ιδρύματος, το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους 18-30 ετών, φοιτητές ή αποφοίτους τμημάτων οικονομικών, διοίκησης και κοινωνικών επιστημών και θέλουν να κάνουν ειδίκευση στους τομείς της πολιτικής και της διπλωματίας, με στόχο να εργαστούν έπειτα σε αντίστοιχες θέσεις.

Τα μαθήματα θα δίδονται υπό τύπο διαλέξεων. Εκτός από τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στο πρόγραμμα θα διδάσκουν, μεταξύ άλλων, οι εκ των Αναπληρωτών Προέδρων του ΑΚΡ, Σουλεϊμάν Σοϊλού, Μουσταφά Σεντόπ και Γιασίν Ακτάι, οι πρώην Βουλευτές του ΑΚΡ, Μπιλάλ Ματζίτ και Μπουρχάν Κουζού.

Οι φοιτητές του προγράμματος θα έχουν τη δυνατότητα επταήμερης πρακτικής εκπαίδευσης και στη συνέχεια τριήμερης επίσκεψης στα αντίστοιχα υπουργεία ή θεσμούς στην Άγκυρα.

Μεταξύ των μαθημάτων που θα δοθούν είναι το Κυπριακό, το Αρμενικό, το πρόβλημα Ισραήλ – Παλαιστίνης, Ρωσία – Ουκρανία, Ιράν – Υεμένη, Λιβύη, Ινδία – Πακιστάν – Κασμίρ, Κίνα – ανατολική Τουρκιστάν, Βαλκάνια, το προσφυγικό πρόβλημα, η διαδικασία λύσης (το κουρδικό προφανώς), το σύστημα Προεδρίας και το τουρκικό μοντέλο, το νέα Σύνταγμα στην Τουρκία, η Τουρκία και η διαδικασία διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, ασφάλεια και τρομοκρατία, πολιτική και ΜΜΕ, κ.ά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top