ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξέφρασε αλληλεγγύη προς την Κύπρο ο Πρόεδρος της Ισλανδίας

Εξέφρασε αλληλεγγύη προς την Κύπρο ο Πρόεδρος της Ισλανδίας

Την αλληλεγγύη του προς την Κύπρο εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ισλανδίας Γκούντνι Θ. Γιοχάνεσον, τονίζοντας πως το διεθνές δίκαιο πρέπει να υπερισχύει στη διεθνή πολιτική.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, η τοποθέτηση του Ισλανδού Προέδρου έγινε ύστερα από ερώτηση που του απηύθυνε ο επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου (ΚΣΣΕ) της Ευρώπης, Νίκος Τορναρίτης στο πλαίσιο ομιλίας του κ. Γιοχάνεσον ενώπιον της Ολομέλειας της ΚΣΣΕ, στο Στρασβούργο.

Στο πλαίσιο της υποβολής ερωτήσεων προς τον κ. Γιοχάνεσον από βουλευτές μέλη της Συνέλευσης, ο κ. Τορναρίτης ρώτησε τον Ισλανδό Πρόεδρο κατά πόσο μετά τη Σύνοδο Κορυφής του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Ρέικιαβικ, στις 16 Μαΐου 2023, κατά την οποία οι Αρχηγοί Κρατών Μελών θα επαναβεβαιώσουν τον κεντρικό ρόλο του Οργανισμού ως θεματοφύλακα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη, θα είναι εφικτή η καθιέρωση της πολυμέρειας στη βάση κανόνων και η αποφυγή της λογικής των δυο μέτρων και δυο σταθμών.

Δυστυχώς, επισήμανε ο κ. Τορναρίτης, η ανοχή σε παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από ορισμένα κράτη μέλη, αποτελεί προσφιλή τακτική στο Συμβούλιο της Ευρώπης, η οποία υποσκάπτει την αξιοπιστία του Οργανισμού.

Στην απάντηση του προς τον κ. Τορναρίτη ο Πρόεδρος της Ισλανδίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση, εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς την Κύπρο και τοποθετήθηκε ξεκάθαρα υπέρ της άποψης ότι δεν πρέπει να ακολουθείται η λογική των δυο μέτρων και δυο σταθμών, τονίζοντας ότι το διεθνές δίκαιο πρέπει να υπερισχύει στη διεθνή πολιτική.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top