ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε ισχύ από 2 Μαΐου τα αναθεωρημένα κριτήρια για την ταχεία διαδικασία χορήγησης άδειας μετανάστευσης σε αιτητές από τρίτες χώρες

Σε ισχύ από 2 Μαΐου τα αναθεωρημένα κριτήρια για την ταχεία διαδικασία χορήγησης άδειας μετανάστευσης σε αιτητές από τρίτες χώρες

Το Υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει το κοινό πως από την Τρίτη, 2 Μαΐου 2023, τίθενται σε ισχύ αναθεωρημένα κριτήρια που αφορούν στην ταχεία διαδικασία χορήγησης άδειας μετανάστευσης σε αιτητές που είναι υπήκοοι τρίτων χωρών και επενδύουν στην Κύπρο.

Η αναθεώρηση των κριτηρίων έχει εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, στις 21 Απριλίου 2023, με στόχο τη θωράκιση της διαδικασίας του Σχεδίου και απάλειψη αδυναμιών που παρατηρήθηκαν και πιθανόν να άφηναν περιθώρια εκμετάλλευσής του.

Στην αναθεώρηση καθορίζονται διαφοροποιημένα επενδυτικά και ποιοτικά κριτήρια, με πιο αυστηρές παραμέτρους σε ό,τι αφορά τους απαιτούμενους ελέγχους για χορήγηση άδειας μετανάστευσης, ενώ καθορίζονται μηχανισμοί ελέγχου και επαληθεύσεων.

Συγκεκριμένα, ο επενδυτής μπορούσε στη βάση του προηγούμενου Σχεδίου να εξασφαλίσει Άδεια Μετανάστευσης και στους γονείς και στα πεθερικά του με μόνο μια επένδυση στη Δημοκρατία σε ακίνητο αξίας 300,000 ευρώ. Τώρα με την αναθεώρηση, δεν παραχωρείται άδεια μόνιμης διαμονής σε οιαδήποτε άλλα ενήλικα άτομα (βλ. γονείς και πεθερικά) που δεν έχουν τα ίδια επενδύσει στην Κύπρο.

Επιπλέον, στη βάση του μηχανισμού ελέγχου, ο αιτητής υποχρεούται, μεταξύ άλλων, να προσκομίζει σε ετήσια βάση στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι εξακολουθεί να διατηρεί την αρχική επένδυση και το απαιτούμενο εισόδημα που έχει καθοριστεί για τον ίδιο και την οικογένειά του. Σε περιπτώσεις που ο κάτοχος της Άδειας Μετανάστευσης αποτύχει να προσκομίζει παραστατικά που απαιτούνται, θα ακυρώνεται η άδεια μετανάστευσης του ιδίου και της οικογένειάς του.

Σημειώνεται ότι οι αιτητές, οι οποίοι έχουν αποδεδειγμένα καταθέσει αγοραπωλητήρια συμβόλαια στο Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας από τις 02/01/2023 μέχρι τις 28/04/2023, θα μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις στη βάση των κριτηρίων που ίσχυαν προηγουμένως, από τις 24/03/2021.

Περισσότερες πληροφορίες για τα κριτήρια, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top