ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Φόνος στην Τρεμιθούσα: Συνεχίστηκε η δίκη με κατάθεση δύο νέων μαρτύρων

Φόνος στην Τρεμιθούσα: Συνεχίστηκε η δίκη με κατάθεση δύο νέων μαρτύρων

Με την κατάθεση μίας αστυνομικού και ενός ιατροδικαστή –παθολογοανατόμου, συνεχίστηκε σήμερα Δευτέρα η δικαστική διαδικασία για την υπόθεση θανάτου γυναίκας στην Τρεμιθούσα, με κατηγορούμενο τον 74χρονο σύζυγο της στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στην Πάφο.

Αρχικά κατέθεσε η αστυφύλακας Χρυσάνθη Ανδρέου που αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επικοινωνία που είχαν με την Ιντερπόλ του Ηνωμένου Βασιλείου και την πληροφορία που φέρεται να έδωσε ο αδερφός του 74χρονου ότι ο κατηγορούμενος «σκότωσε τη σύζυγο του και έλαβε χάπια για να αυτοκτονήσει». Στην κατάθεση της στο Δικαστήριο αναφέρθηκε και στα μηνύματα που είχαν ανταλλαγεί μεταξύ της Ιντερπολ Λευκωσίας και του Μάντσεστερ.

Ακολούθως κατέθεσε ο ιατροδικαστής παθολογοανατόμος Δρ. Ανδρέας Μαρνερίδης ο οποίος υιοθέτησε ενώπιον Δικαστηρίου την έκθεσή του.

Στα συμπεράσματα της έκθεσης του, ο Δρ. Μαρνερίδης ανέφερε πως τα ευρήματα από την εξέταση των πνευμόνων είναι συμβατά με οξεία/ τελικού τύπου καρδιοαναπνευστική κάμψη, ενώ ευρήματα συμβατά με το ιστορικό λευχαιμίας παρατηρούνται σε τομές από τον πνεύμονα και την τομή από τη σπλήνα.

Δεδομένων των όσων του κοινοποιήθηκαν, είπε στο Δικαστήριο ο Δρ. Μαρνερίδης αναφορικά με τις συνθήκες του θανάτου και τα μακροσκοπικά νεκροτομικά ευρήματα, και δεδομένων των ευρημάτων της παθολογοανατολικής εξέτασης των δειγμάτων που του ζητήθηκε να εξετάσει, ο θάνατος της Janice Lesley Hunter μπορεί κατά τη γνώμη του εύλογα να αποδοθεί σε οξεία / τελικού τύπου καρδιοαναπνευστική κάμψη, συνεπεία ασφυξίας μετά από απόφραξη των ανωτέρων αναπνευστικών της οδών από άλλο πρόσωπο.

Επίσης ερωτηθείς σχετικά από τη συνήγορο υπεράσπισης του 74χρονου  ο Δρ. Μαρνερίδης απάντησε ότι για να μπορείς να πεις αν είχε εκτραπεί το MDS  (μυελοδυσπλαστικό σύνδρομο) σε οξεία μυελοβλαστική λευχαιμία θα έπρεπε αφενός να είχε εξετάσει τεμάχιο του μυελού  των οστών του θύματος, που ωστόσο τόνισε δεν μπορούσε να το πράξει, αφού εξήγησε δεν του εστάλη σχετικό δείγμα για εξέταση και αφετέρου χρειάζονται αντικειμενικά ευρήματα από την αιματολόγο που εξέταζε το θύμα, εικόνα που δεν είναι σε γνώση του.

Όμως σε γενικό επίπεδο, συνέχισε, επειδή σε μεγάλο ποσοστό παρατηρείται αυτή η εκτροπή στον πάσχοντα με MDS πληθυσμό, δεν μπορεί να αποκλείσει να υπήρχε αυτή η εκτροπή.

Σε ερώτηση του Εκπροσώπου της Κατηγορούσας Αρχής Δικηγόρου της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου  αν είναι συμβατά τα ευρήματα του με MDS, ο Δρ. Μαρνερίδης απάντησε ότι είναι.

Ο Δρ. Μαρνερίδης ξεκαθάρισε ακόμη ότι οι αναφορές του στην έκθεση του για λευχαιμία βασίζονται στο τι του είχε αναγράψει ως ιστορικό ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους. Ο τελευταίος στη μαρτυρία του ανέφερε ότι την πληροφόρηση την είχε πάρει από την Αστυνομία, στη βάση των όσων είχε αναφέρει ο κατηγορούμενος.

Ενδεικτικά σημείωσε πως δεν υπήρχε κάποιο αντικειμενικό εύρημα βεβαιωτικό λευχαιμίας.

Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε στις 9 Μαΐου 2023 στις 11:00 το πρωί και θα ακολουθήσει και στις 15 Μαΐου 2023.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top